L’APUNT

Sorprèn-me!

Si vols ensenyar sorprèn. Si vols aprendre, deixa’t sorprendre. Més o menys aquesta va ser la lliçó que aquest dimarts ens va donar el professor David Bueno en el lliurament de la primera edició de les beques Carles Capdevila. Bueno ens va explicar com el joc i la sorpresa afavoreixen el coneixement en l’acte d’homenatge a en Carles quan fa poc més d’un any de la seva mort. Les beques són una manera de recordar-lo i de continuar agraint la feina als milers de professors que un dia ens van obrir els ulls al coneixement i cada dia continuen ampliant els horitzons dels nostres fills. A tots aquells que ajuden a fer les preguntes pertinents i a donar les respostes correctes.

A la convocatòria s’hi van presentar 110 projectes, i n’ha sortit guanyador el de l’Escola La Maquinista de Barcelona per la seva utilitat i el valor de construir una xarxa d’escoles i instituts que treballen conjuntament en l’educació extraescolar dels alumnes. Les beques premiaran l’any vinent un projecte del sector de la salut i així cada any agrairem alternativament projectes d’aquells que tenen cura de les persones.

Gràcies a tots els centres que us vau presentar a la beca i enhorabona als entusiastes guanyadors. Gràcies també a tota la comunitat educativa per la vostra feina i complicitat amb els que treballem en aquest diari. Procurem no oblidar el que deia Einstein: “La ment és com un paracaigudes, només funciona si la tenim oberta”.