07/12/2010

Teatre i colesterol

2 min

Llegíem ahir en aquest diari que el grup teatral La Fura dels Baus estrena l’espectacle Degustació de Titus Andrònicus a Madrid. Es tracta d’una recreació de l’obra de Shakespeare (amb versió de Salvador Oliva, que és sempre garantia de plaer) que, segons diuen, converteix el teatre “en un suculent banquet”. Diu que mentre veus l’obra, els actors, dirigits pel xef basc Andoni Luis Aduriz, omplen el teatre de “textures, sabors i olors amb receptes recuperades de l’època romana”. Menges gàrum (una salsa especiada de peix) i també menges un plat cuinat a base “de la suposada carn humana d’un dels protagonistes per a un àpat caníbal”. No et menges el protagonista, perquè és il·le- gal, però et menges un tall de carn que te’l fa evocar. (No sé si els de La Fura han pensat en funcions especials per a musulmans, vegans o hindús.)

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Al cine no et deixen menjar. Al futbol, sí. I m’agrada molt la idea que t’ho deixin fer al teatre (no per vici, sinó per raons creatives; només si el guió ho exigeix). Les funcions de teatre duren molt i quan surts ja no ets a temps d’anar a sopar enlloc. Suposo que l’Aduriz, que és un home que toca molt bé la brasa, deu haver fet una gran simulació del que és un entrecot de centurió.

Per això, espero ben aviat que les companyies de teatre –i La Fura en particular– es posin les piles per a altres obres susceptibles d’incorporar la ingesta d’un bon filet que t’ajudi a interioritzar l’obra. Penso ara, per exemple, en Degustació d’Idi Amin amb la col·laboració de Carme Ruscalleda, Les extraordinàries aventures d’en Massagran 2.0 (recordin que hi ha uns episodis de sublimació antropòfaga), que podria assessorar Sergi Arola, o Viven (el musical), coproduït per Karlos Arguiñano.

stats