05/11/2011

Tele 5 provoca encesos debats

2 min

Qui ho diu que T5 només genera continguts escombraria? On va a parar!!! Si precisament aquesta setmana, i sense proposar-s'ho, ha aconseguit provocar interessants debats sobre xenofòbia, ètica empresarial, comunicació de masses, desinformació global i el millor de tots, el que anomenaré així: però si la culpa és nostra.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La cadena emet una sèrie que es diu Aída. Un dels personatges, Mauricio Colmenero, és un repugnant amo de bar feixista i xenòfob que, a més, és un miserable. Al capítol de diumenge passat, aquest personatge es trobava una cistella amb una nena a la porta del bar i decidia fer-se'n càrrec dient: "Imagina't que se la queda qualsevol indesitjable; o encara pitjor, un català". L'endemà la xarxa bullia amb queixes pel comentari de l'estil "Un altre cop T5 ens insulta i ens humilia!!!" M'oblido del debat de si un personatge de ficció que és un cretí pot dir o no pot dir cretinades perquè discutir d'obvietats és una immensa pèrdua de temps. M'interessa més el debat de com circula una notícia treta de context i de com tothom opina sobre la falsedat en comptes d'anar a la font de la notícia i comprovar per si mateix (o mateixa) la realitat.

La cadena també emet La noria. Dissabte hi van entrevistar la mare d'un dels relacionats amb el cas Marta del Castillo. La dona, naturalment, va cobrar per anar a defensar la seva veritat, que generalment acostuma a ser mentida. El programa va obtenir una audiència del 15,1% i 1.935.000 espectadors, el segon més vist del dia a Espanya. L'aparició de la senyora va generar molta polèmica. Tanta, que alguns anunciants han dit que no volen aparèixer més al programa. M'oblido del debat de si les marques es fan publicitat indirecta. M'interessa més el debat que respon a la pregunta: vostè sap que La noria existirà mentre tingui audiència i que el dia que no se'l miri ningú, desapareixerà? Doncs queda clar de qui és la culpa, no?

stats