02/04/2012

Tenen pressa, molta pressa

2 min

Últimament hem tingut ocasió de llegir o escoltar als mitjans la bonica paraula aflorar . Comentàvem ahir que el ministre Montoro amnistia els lladres més rellevants de la Hisenda pública amb l'objectiu de fer aflorar, precisament, 25.000 milions d'euros que ara mateix es troben ocults dins les clavegueres bancàries d'aquí i de l'estranger. El problema és que a un lladre, quan se l'amnistia, no se li sol acudir reparar els seus delictes, sinó que més aviat acostuma a fugir tan lluny com pot, això sí, amb la pasta ben agafada dins les manasses. Com a molt, si cal tenir un detallet amb el xèrif que el deixa fugir, doncs es té el detallet (un "recàrrec especial", en diu Montoro) i en paus

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Així doncs, si no afloren diners negres, hauran d'aflorar altres coses. I cada dia més aflora, per exemple, el programa de govern del PP, consistent a fer de Robin Hood invers (estrangular les classes mitjanes mentre s'afavoreixen els rics que els paguen les campanyes) sense descuidar-se d'avançar amb pas ferm cap a la consolidació definitiva de l'Espanya una, gran i lliure. De fet, no tan sols no se'n descuiden, sinó que hi apliquen un zel extremament sever, que no deixa de tenir el seu vessant ridícul.

És el que succeeix a aquest bon home del PP, Armand Querol, que CiU ha posat de vicepresident de la CCMA en el seu curiós viatge cap a Ítaca amb escala a Massachusetts. El primer que se li ha acudit demanar al senyor Querol, en la seva nova responsabilitat al capdavant dels mitjans públics de Catalunya, és que el mapa del temps de TV3 estengui els seus pronòstics a tot l'Estat (perdó: a tot Espanya), a fi i efecte que no quedi cap dubte que la Televisió de Catalunya també és una televisió espanyola. Es-pa-nyo-la, collons. La relació que manté el PP amb el mapa del temps de TV3 és, de tota la vida, obsessiva i paranoica, de manera que no és estrany que, ara que té l'oportunitat de ficar-hi cullerada, el primer que pretengui el senyor Querol sigui el servei meteorològic d'una televisió autonòmica (perquè Catalunya és una autonomia com qualsevol altra, no és cert, amics del PP?) es faci càrrec de la previsió del temps de tot l'Estat. Però esperem que no s'ofengui el senyor Querol si li diem que la seva exigència resulta, a hores d'ara, ridícula, fora de lloc i un punt patètica. Una mica com el que li succeeix al seu coreligionari Tutanramon Bauzá, que arriba a l'extrem d'enviar operaris als instituts de secundària per despenjar-ne llaços solidaris amb la llengua catalana o perseguir alumnes i professors que graven, en temps de pati, una cançó de Tomeu Penya a favor de l'ús del català. Ja només els falta detenir el mateix Tomeu Penya per acabar d'arrodonir el panorama.

Heribert Barrera va dir allò que els catalans tenen pressa, molta pressa, per obtenir la independència. És possible, però de moment, els que mostren una pressa inusitada per dur a terme el seu projecte nacional són els cappares del PP. Una pressa que els fa, de moment, tan temibles com esperpèntics.

stats