02/06/2012

Tens una carta d'en Bauzá

2 min

"Estimada familia,

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Este año, los padres y madres que participan en el proceso de admisión para solicitar plaza escolar para sus hijos para el curso 2012-2013 en centros sostenidos total o parcialmente con fondos públicos, para segundo ciclo de educació infantil o para primer ciclo de educación primaria pueden ejercer el derecho de elegir la lengua en la que sus hijos recibirán la primera enseñanza [...]".

Pot semblar una broma, però aquesta frase tan difícilment desxifrable (és realment difícil acumular tantes vegades la preposició para en tan poc espai: deu ser el que el redactor entén per un paràgraf ) encapçala tot un comunicat governamental. Es tracta de la carta que el Govern de Tutanramón Bauzá va remetre ahir als pares i mares de les Balears per recordar-los que, per al curs que ve, poden acollir-se al "dret" de segregar els seus fills respecte dels seus companys d'estudis en funció de la llengua que parlin a casa seva, sempre que aquesta llengua sigui el castellà. ¿El motiu d'aquesta carta absurda? Que, per les xifres que es coneixen, en el que portem de període de prematriculació només un 7% de pares i mares han triat el castellà com a llengua exclusiva de l'ensenyament dels seus fills (el mateix Govern havia anticipat un percentatge ínfim, d'entre el 10% i el 15%, però sembla que encara ho varen inflar). Aquestes dades signifiquen que el vaixell insígnia del projecte de desgovern de Bauzá i els seus camarades, això que ells anomenen lliure elecció de llengua i que la resta del món coneix com a segregació lingüística, s'ha desfet com un glaçó sota el sol del migdia d'avui en topar contra la realitat. I la realitat és que la immensa majoria de la població de les Balears (incloent-hi la major part de la "majoria silenciosa" que el mateix Bauzá sempre diu que el va votar) no té cap mena d'interès a col·laborar en l'ambient de crispació i possible fractura social que aquest govern d'irresponsables pretén promoure a compte de la llengua. Que no tan sols no comparteixen els deliris ultradretans del seu president, sinó que els importen un ou de guatlla i hi responen amb una completa i total indiferència.

Com que són caparruts i l'acceptació de la realitat no és la seva especialitat, Bauzá i els seus mariachis (amb el genuflecte conseller d'Educació, Cultura i Ombres Mortes, Rafel Bosch, al capdavant) prefereixen pensar que la causa del seu fracàs són unes febroses "coaccions" del professorat. I, per tant, contraataquen amb aquesta carta-recordatori i aprofundeixen una mica més, si és que això era possible, en el seu ridícul total. Només una pregunta i una observació. La pregunta: quan el mateix govern tanca hospitals i suprimeix els pallassos per als infants malalts, ¿quant costa la tramesa de milers de còpies de la carta dels dallons? I l'observació: en vista de la penosa redacció de la carta, potser sí que alguns ciutadans de les Balears necessiten amb urgència un reforç en llengua castellana. Si més no, els que formen part del gabinet del conseller Bosch.

stats