CORREPINS I BOTICLASTES

Trasllats d’empreses

Estem perdent la capacitat de discernir. ¿Que sento alguna cosa a favor del que penso? Doncs és correcta, digui el que digui, sense contrastar-ho. Que hi està en contra? Desacredito la font directament.

Afirmar que el trasllat de seus d’empreses és un tema administratiu sense efectes perquè no marxen les fàbriques o edificis és com dir que no té importància no portar el paracaigudes perquè encara no he saltat de l’avió (que és la DUI).

Dues pinzellades dels efectes empresarials d’una DUI: directius de multinacionals consultats m’explicaven que les seves corporacions obliguen a respectar la legalitat vigent. Un estat no reconegut internacionalment seria considerat il·legal per qualsevol multinacional i seguiran pagant tots els impostos a l’Agència Tributària Espanyola. Davant un requeriment fiscal forçós d’un nou estat català, es veurien obligats a traslladar les activitats productives i directives fora de Catalunya. Abans, per no arriscar-se, trauran tots els diners.

Sector farmacèutic. Catalunya quedaria fora de l’Agència Europea de Medicaments. Segons el director general d’una important farmacèutica situada a Barcelona, en cas de DUI ja han decidit que duplicaran activitat amb dos magatzems i fàbriques, i deixaran a Catalunya només el 20% de la facturació, amb el que suposa pel que fa a llocs de treball.

El propietari d’una mitjana empresa càrnica de Vic em deia que dues terceres parts de les seves vendes són exportacions. En quedar fora de la UE, perden totes les homologacions alimentàries. Han aturat les inversions i estan traslladant part de l’activitat fora de Catalunya.

Planeta ha explicat que el trasllat de seu afectarà els contractes amb els seus autors i davant una DUI imprimirà tots els llibres fora de Catalunya per evitar una eventual doble imposició.

Són exemples i tot depèn del sector. Parleu amb empresaris. I no em vingueu amb la política de la por. Estic a favor d’un referèndum pactat però soc contrari a una DUI pel caos econòmic que comportaria. Qualsevol decisió, negociada. O això o rieu-vos dels famosos 16.000 milions d’euros de dèficit fiscal.

Més continguts de