16/01/2011

Tres Tombs Els Globus, prèvia dels Oscars Els Le Pen

2 min

Cita tradicional de l'hivern català amb motiu de la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. El dia és demà (cites a Vilanova i la Geltrú, Vilaseca i Sabadell), però força poblacions traslladen els Tres Tombs a diumenge. És el cas de Cerdanyola del Vallès, Martorell, Taradell, Polinyà i l'antiga vila de Sant Andreu. En aquest últim cas s'hi solen reunir força polítics i en surten declaracions. Vista la revisió de l'estat de les autonomies que s'està coent, resultarà interessant. Sobretot en el cas de Josep Antoni Duran i Lleida, l'home de CiU a Madrid. També hi seran Laia Ortiz i Ricard Gomà, d'ICV.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

A questa matinada es dóna el tret de sortida a les setmanes més intenses del món del cinema, almenys pel que fa a premis i repercussió social. La cerimònia d'entrega dels Globus d'Or arriba a la seva cita 46 dies abans de la gran festa dels Oscars. Aquest any, la veu dels crítics de mitjans no nord-americans apunta a El discurs del rei , The social network i The fighter com a grans triomfadores de la gala, que se celebra a l'hotel Beverly Hilton de Los Angeles. El film sobre els problemes de parla del rei anglès Jordi VI ha rebut set nominacions, entre les quals la de millor actor per a Colin Firth.

The social network i la història del boxejador Micky Ward tenen mitja dotzena de nominacions cadascuna, mentre que la gran favorita per al guardó de millor actriu és Natalie Portman per Black swan . També podria tenir quota el director mexicà Alejandro González Iñárritu, ja que Biutiful està nominada, i apunta fort, com a millor pel·lícula estrangera.

E l Front Nacional francès celebra aquest cap de setmana el seu XIV congrés nacional, que tampoc tindria tanta importància si no fos el de la retirada de Jean-Marie Le Pen, l'històric líder de la ultradreta francesa. Retirada amb matisos, esclar, ja que la substituta al capdavant de l'FN serà la seva pròpia filla. Marine Le Pen va superar ahir en la votació el seu rival, Bruno Göllnisch, i avui serà investida. Els experts indiquen que cal celebrar el triomf de Le Pen, ja que a Gollnisch se'l situa en posicions força més radicals. En tot cas, el congrés s'ha fet a Tours, on el rei franc Carles Martell va aturar el 732 l'exèrcit islàmic.

stats