28/03/2012

Vaga de deures escolars

2 min

Llegeixo a El Periódico que la principal associació de pares de França ha convocat una vaga "de deures escolars a tot el país". Aquests pares amorosos troben, en primer lloc, que els deures són motiu de "conflicte diari". En segon lloc troben que la seva utilitat "no s'ha demostrat mai". I en tercer lloc, que "accentuen les desigualtats entre els nens que disposen d'algú que pot ajudar-los i els que no". Manel, baixa.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És cert que els deures són en general motiu de conflicte diari. Però no en són l'únic. M'atreviria a dir que també és motiu de conflicte menjar espinacs, anar al metge, que et treguin els polls o que et facin anar a dormir d'hora. Suposo que aviat a les llars franceses més conscienciades amb la pedagogia, doncs, hi haurà altres vagues: vaga d'ingesta d'espinacs, de visites al pediatre, d'higiene capil·lar i de l'obligació d'anar a dormir d'hora. Perquè si ens posem així, tampoc no s'ha demostrat mai la utilitat concreta dels espinacs, de ser visitat pel metge, que et treguin els polls o d'anar a dormir d'hora.

Però és que, a més a més, hi ha el tercer i definitiu motiu (i perdó per la rima). Els deures "accentuen les desigualtats entre els nens que disposen d'algú que pot ajudar-los i els que no". De fet, els nens que disposen d'algú que pot ajudar-los (en el que sigui) tenen un gran avantatge sobre els que no disposen d'algú per ajudar-los (en el que sigui). La raó és senzilla. Són nens i els nens, com els cadells, necessiten adults que els ajudin. Per tant, acabem amb els deures, però també amb els sopars saludables (els sopars saludables accentuen les desigualtats entre els nens als quals els els preparen i els que no). I amb els contes d'abans d'anar a dormir. I amb les sabates de cordons. I amb les classes particulars. I amb les dutxes diàries. I amb les trenes. I amb les excursions al zoo.

stats