15/09/2011

Veure TV3 a València (o no)

2 min

És una vella batalla. Associacions culturals que volen veure programes en la seva llengua intentant que TV3 sigui un dels 60 o 70 canals que sintonitzes quan engegues un televisor al País Valencià i els governs del PP que intenten impedir-ho. És anacrònic que, al segle XXI, qui va autoanomenar-se "cosmopolita mundial" perquè organitzava curses de F-1 i campionats de vela que no interessen a ningú, impedeixi veure un canal de TV que pràcticament el sintonitzes amb una cassola i una espàtula. Bé, però ja se sap que a València hi manen els grans defensors del bilingüisme i que el bilingüisme del PP consisteix a anar eliminant el català/valencià/balear. Sigui de l'escola, sigui de la tele, sigui de la vida en general.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Rebatre, amb arguments de persones adultes i que hi són totes, les excuses barates que els diferents governs valencians han perpetrat per justificar l'absurditat a més de ser molt cansat és mooolt inútil i no té sentit. I menys en un món en què tu t'afaites (o et depiles) al pol Nord escoltant qualsevol ràdio catalana pel telèfon, esmorzes a Nova York veient el TN de TV3 per l'ordinador, dines a Nova Zelanda veient el Barça per Al-Jazira i escoltant el Puyal i sopes a Botswana llegint l'ARA per l'iPad. Bé, però ja se sap que el nacionalisme espanyol es cura viatjant i l'aeroport de Castelló està inaugurat, però no poden enlairar-se avions.

I precisament per això no entenc l'interès a intentar reobrir repetidors o a negociar múltiplex. Els menors de 35 anys (i cada cop més els majors també) han canviat els seus hàbits. Ja no miren la tele i si els interessa un informatiu, un programa o una sèrie la veuen per internet a l'hora que els rota. Gastar energies intentant ser presents en un format que és el passat és perdre el temps. Oblidem-nos dels repetidors, de la reciprocitat i de la mandanga. Bàsicament perquè suposo que no ens precintaran internet, oi?

stats