10/02/2011

Zidane i Mr. Proper

2 min

Fa uns dies vaig anar al barber. La Barberia de Gràcia és un barberia familiar que ve de lluny i que, com molts altres negocis del barri, passa de pares a fills. Aquest passat familiar m'agrada i em fa sentir més a gust i confiat que als establiments de cadenes més modernes. Per això, quan l'altre dia, ja quasi acabant el tall, em van assenyalar una mena de microscopi que hi havia sobre el taulell preguntant-me si volia que m'examinessin un cabell, de seguida vaig acceptar encuriosit. Passats uns segons, vaig preguntar per a què servia tot allò i el Jordi em va explicar que amb un simple cop d'ull podien veure l'estat present i futur de la meva cabellera. Mentrestant, la Jessi ja havia agafat unes tisores especials i amb un gest enèrgic m'arrencava un cabell i el posava sobre la platina del microscopi. Silenci. Al cap d'uns instants, tots dos van aixecar la vista i es van mirar. De seguida vaig captar que alguna cosa no anava bé.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Què? El meu pare té 70 anys i una cabellera estupenda, vaig comentar ràpidament. I el teu avi?, em van preguntar. Se'm va fer un nus a l'estómac i vaig començar a suar. Calb com una bola de billar, vaig respondre. El Jordi i la Jessica van somriure discretament i amb educació, com un metge que et sap malalt d'una malaltia incurable. Però què tinc? Res que no tingui molta gent, Cesc… bulbs radiculars… I mineralització al bulb, va afegir la Jessica. Doncs sí, va confirmar el Jordi, i caiguda androgenètica. Ho tens a l'ADN, serà progressiu.

Vaig marxar agraint que haguessin estat tan sincers i encara no m'he recuperat. Des d'aquell dia que no sóc el mateix i sort en tinc dels meus amics, que per animar-me m'envien SMS terapèutics del tipus: Bruce Willis, Pep Guardiola, Duran i Lleida, Andre Agassi, Constantino Romero, Zidane, Mister Proper…

stats