29/12/2012

Carta al català motivat: 'Un any esgotador'

2 min
Un any esgotador

El català motivat acabarà dilluns un any 2012 en què s'ha sentit retallat, ignorat, insultat, humiliat i putejat. I l'acabarà desconcertat, sense saber si ara mateix està emprenyat o il·lusionat amb el seu govern, o les dues coses alhora. S'ha mobilitzat per tot, pobre català, i no ha donat l'abast.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El català motivat anirà al xino de la cantonada a comprar una estelada i la penjarà, orgullós, al balcó. Si abans no ho feia era per por de què dirien els veïns. Si ara ho fa, és exactament pel mateix motiu. El català motivat arribarà al peatge, abaixarà la finestra, dirà que no vol pagar, enregistrarà l'acció i la penjarà al YouTube. Serà cosa de quatre dies, després se'n cansarà, reprendrà el viatge (escoltant Sílvia Pérez Cruz, que també l'ha descobert aquest any i se n'ha enamorat) i optarà per altres mobilitzacions menys farragoses.

Al camp del Barça, al minut 17'14" de cadascuna de les parts de cada partit, el català motivat esclatarà en crits d'"In-inde-independèn-ci-a", però per dins tindrà por que allò li porti mala sort al seu equip. El català motivat comprarà l'ARA el dia que el diari regali l'adhesiu "L'escola en català, ara i sempre", original del 1920. "Fixa't -farà notar als seus interlocutors- si la nostra lluita és sorda i constant". No se n'anirà a dormir cap dia sense esperar que, poc abans de la mitjanit, Paco Marhuenda pengi la portada de La Razón a Twitter. En farà un tuit de befa, apagarà el llum i somiarà en l'estat propi.

El català motivat farà jocs de paraules amb el cognom del ministre d'Educació i els compartirà a les xarxes socials. El dia que Carles Puyol utilitzi el hashtag "wertgonya" experimentarà una lleugera erecció. El fons de pantalla de l'ordinador del català motivat serà el cartell " Keep calm and speak catalan ", que també farà servir com a imatge de perfil a Facebook i a Twitter. El català motivat arribarà a signar una petició perquè Barack Obama doni suport al referèndum de Catalunya.

Quan arribi Nadal, el català motivat donarà menjar al Banc dels Aliments i diners a La Marató de TV3 , i s'enorgullirà de formar part del país més solidari del món. El català motivat dirà que Artur Mas és el líder que Catalunya necessitava i després no el votarà. Els ànims, al català motivat, li hauran durat de l'11 de setembre al 25 de novembre. Aquella nit tornarà al seu estat habitual, poruc i pessimista. I tal dia farà un any.

El català motivat s'ha sentit a dir aquest any que no es mobilitza amb les mateixes ganes contra el seu propi govern que quan ha de protestar contra una agressió exterior. Potser tenen raó els que li recriminen que no el veuen defensant els serveis públics i queixant-se de les retallades. S'ho apunta com a deures per al 2013.

stats