14/03/2013

I si colonitzem els Monegres?

2 min

Les paraules del cap de l'oposició, Oriol Junqueras, sobre el dèficit del 0,7 per cent que l'amo ens mana complir fan posar la pell de gallina. Si tanquem "els Mossos, els Bombers, TV3 i Catalunya Ràdio, els grans hospitals i les grans universitats, encara ens caldria retallar 1.000 milions més". El president Mas li ha donat la raó i ha dit que "la Generalitat no és ama de la seva tresoreria". No sé com ho veuen vostès. Jo ja m'estic fent els engonals brasilers per anar a treballar a la carretera.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És per això que aquesta serva de la gleva que els parla ha tingut una idea. Perquè, sincerament, això de la independència triga. I, si triga, no podem ser pobres com ens doni la gana, sinó que hem de ser pobres segons com li vingui de gust a l'amo. Per a l'amo seria una gran notícia que no hi hagués Mossos, universitats i tele pública. La idea que els proposaré pot semblar forassenyada a primer cop d'ull, però no és més forassenyada que seguir vivint sota les condicions de Cristóbal Montoro. Si hem de tancar la tele, la ràdio, no parlar en català a l'escola, no tenir policia pròpia, ni Estatut, ni bombers per apagar focs, de què ens serveix ser catalans? Per tant, amics: i si colonitzem els Monegres?

No dic d'organitzar un èxode massiu com el poble d'Israel, perquè se n'adonarien i ens enviarien els tancs. Però sí que dic que, de mica en mica, sense que es noti, anem buidant Catalunya. I un cop instal·lats allà ja farem un casal català, un casino i una tele autonòmica nova, que no ens diran res. Allà no vigilen. Ser aragonès no és sospitós. Al contrari, té molt bona premsa. La vida és molt més barata a l'Aragó. Les autopistes són de franc.

Viure als Monegres pot semblar dur, al principi, però ¿i la gràcia que faria veure que, de cop, no queda cap català a Catalunya menjant pa amb tomàquet i pagant impostos?

stats