03/01/2011

Avui serà notícia

2 min

Primer concert

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El festival de flamenc de Barcelona De Cajon! celebra aquest any 2011 la sisena edició i avui tindrà lloc al Palau de la Música el primer concert amb l'espectacle Niña Pastori en Navidad , en què la cantant presentarà una sèrie de nadales populars arranjades i adaptades per Julio Jiménez Borja, Chaboli , productor de l'artista. Impregnada per l'esperit d'aquestes dates, la cantant interpretarà nadales clàssiques com Noche de paz , Los campanilleros , Dicen los pastores , però també algun altre tema inèdit com és el cas de Camino de Belén , dins sempre de la temàtica nadalenca.

Els Reis ja s'acosten....

E s dies van passant i els Reis d'Orient ja s'acosten per repartir regals a totes les cases d'arreu de Catalunya on hi hagi nens i nenes que s'hagin portat bé. A Barcelona, a partir d'avui, qui vulgui saber alguna cosa més de la Cavalcada ho podrà fer a l'entrada de l'Ajuntament, on hi haurà els patges Gregori i Estel, que donaran tot tipus de detalls a qui s'hi acosti entre dos quarts de dotze i dos quarts d'una. La Cavalcada haurà estat presentada una estona abans a la premsa pel delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí. A Tarragona, la Cavalcada complirà cent anys i per aquest motiu serà transmesa per TV3. A més, les tres carrosses seran noves i podran portar més regals. A Girona canviarà de ruta per primera vegada perquè el carrer de la Rutlla, un cop reformat, ha quedat estret per a les carrosses reials i passarà pel carrer Migdia. I a Lleida sortirà de davant de l'estació de Renfe, com és tradicional, i anirà fins a la plaça de Sant Joan.

Adéu a Bèlgica?

La continuïtat de Bèlgica com a estat unificat continua estant en dubte perquè fa setmanes que no hi ha govern per l'enfrontament entre flamencs i valons. El mediador encarregat d'arribar a un acord, el socialista flamenc John Vande Lanotte, ha de presentar avui la seva proposta final un cop ha acabat la ronda de converses amb tots els partits. La versió definitiva la rebrà el rei Albert II i els partits parlamentaris. El document farà referència a la llei de finançament federal i el futur del districte de Brussel·les-Halle-Vilvoorde, una qüestió que fa que el país no tingui govern des de fa 200 dies.

stats