15/11/2011

El (concret) programa de Mariano Rajoy

2 min

He estat 43 dies (o més) llegint atentament les propostes de Mariano Rajoy i he de dir-li que les paraules que les defineix millor són claredat i solucions. El text de presentació de la seva web ja és tot un cant a la nitidesa conceptual que fuig de vaguetats. Diu que 1) Espanya necessita un govern responsable en qui confiar i amb respostes creïbles a problemes reals com la lluita contra l'atur, 2) la moderació i el reformisme han de ser les bases del progrés i el benestar, 3) els problemes d'Espanya tenen solució i Espanya té futur, 4) les administracions han de ser més eficaces i pròsperes i 5) ha de tornar la confiança. Què, tot plegat potser massa concret i tot, no?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

I com ho pensa fer tot això? Doncs implementant actuacions immediates, serioses i creïbles que creïn un marc adequat. Es tracta de presentar plans concrets que afrontin amb valentia tots aquests reptes que tant neguitegen la societat. Rajoy posarà a disposició de la realitat els instruments necessaris, tant per corregir l'actual situació com per preveure les situacions poc favorables que puguin venir. Només així serà possible sortir de la crisi. La feina serà difícil, però apassionant i només treballant amb il·lusió es podrà recuperar el camí del creixement sostingut i estable. A l'hora de plantejar solucions valentes, Rajoy és clar. Cal un bon diagnòstic de la situació per poder eliminar les situacions que ara mateix provoquen la destrucció dels llocs de treball. Un cop aconseguit aquest repte, serà molt senzill remuntar la situació.

I sap què és el millor de tot plegat? Que amb aquest discurs tan ple de solucions i tan detallista, Rajoy pot obtenir uns 190 diputats. Naturalment, aquest èxit espectacular cal atribuir-lo a la gran tasca duta a terme per ZP. El recorda? Sííí, és aquell xicot que encara és president, però que ningú sap ara mateix on para. Bé, perquè encara és president, oi?

stats