21/06/2012

El dia de la mort d'un escriptor

2 min

"Com és que tornes avui? Que no vas venir ahir?", pregunta la senyora de fer feines a l'experta en llibres i devedés, que acaba d'entrar a la sala de maquillatge de la tele. "Sí, carinyet, don't talk me about it !", contesta ella vessant estrès. "És que s'ha mort un escriptor i m'han demanat així en plan megafavor que en vingui a parlar. T'ho pots creure? Em truquen a les set, que jo estava com una soca, perquè ahir vaig tenir un sopar megacalòric i megaalcohòlic, aviam si podia apagar el foc..." Però ho diu contenta, perquè ella, al programa, cobra per peça, i la peça de l'escriptor mort serà extra. Ella només ve un cop al mes a parlar de llibres i de devedés (les seves dues grans passions). "Ah, i qui s'ha mort? El coneixies?", demana la senyora de fer feines. "Res, un escriptor. No, no el coneixia personalment, però en aquest mundillo tots tenim amics comuns..."

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La perruquera la fa seure. Li agafa la melena pèl-roja acabada de rentar. "Vols que te l'allisi?", li pregunta. "Doncs és que, mira, és que, no. És que avui anem al Liceu amb el conseller (un compromís del Pere) i pensava anar a la pelu , però, esclar, no podré, perquè d'aquí sortiré a las quinientas ... ¿Tu em podries fer un recollit en plan divina de la muerte que em duri fins a la nit?"

Mentre li fan, es mira les fotos del Lecturas i les comenta tota riallera. ("Que lletja està, la Kate Moss"). Però s'interromp quan arriba la vídua de l'escriptor, que també s'ha de pentinar. L'experta en llibres i sèries compon un somriure tristíssim i se li abraça. "No ens coneixem personalment -li xiuxiueja-, però em consta que el teu marit era una persona molt generosa". Fa una pausa i afegeix (aquest cop en veu alta): "La prova és que a mi, que sóc una mindundi , em va dir que li havia agradat molt el meu poemari Freda i febril !" I es toca, coqueta, el recollit.

stats