28/09/2011

Es fa dir Alessio Rastani

2 min

La (prestigiosa?) BBC va entrevistar abans-d'ahir un senyor presentat com a trader de la City, un d'aquests noms que ara tant agrada i que a casa tota la vida n'hem dit un putu especulador. En 24 hores, l'entrevista ha estat vista per mig món (menys pels britànics, que no n'han fet ni cas). I què té d'especial la conversa, que ha escandalitzat el planeta i que fa exclamar les iaies? Doncs que el ciutadà que es fa dir Alessio Rastani realitza un seguit d'afirmacions homologables a la barra d'un bar. Repassem-ne algunes:

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

"El món no el governen els polítics sinó Goldman Sachs". (Expressat amb una fària penjant de la comissura dels llavis, prèviament sucada en una copa de 103.) "No ens importa el que passi amb l'euro". (Fixi's, això també ho diu el govern xinès, l'indi, el dels EUA, el grec i mig consell de ministres de la UE.) "En menys de 12 mesos desapareixeran els estalvis de milions de persones". (Ah carai, han creat Renueva Rumasa? O potser refan Fórum Filatélico? O és que potser alguna respectable entitat bancària tornarà a vendre als seus clients productes financers tòxics?) "Quan l'euro cau, pots guanyar molts diners". (Ah sí? I quan puja també? A veure si és aquesta la causa per la qual les coses pugen i baixen de valor!!!) "Quan veig una oportunitat de fer diners m'hi llanço" (Vostè i jo no? Vostè i jo, quan veiem una oportunitat de fer diners -legalment- ens apartem, no fos cas.) "Cada nit em fico al llit somniant que hi hagi una altra recessió". (Doncs ja ho veu, al món hi ha gent dolenta que especula amb els diners dels altres. I li diré més, al món hi ha guerres. I gana. Ah, i Mickey Mouse no existeix. Qui fa moure el ninot que hi ha als parcs Disney és un senyor que paga hipoteca i té halitosi.)

Ja ho veu, avui toca posar-se les mans al cap per les obvietats d'algú que em jugo un pèsol que no és qui diu que és. Veurem si el guanyo.

stats