10/09/2011

Fer dissabte

2 min

Fas més por que una pedregada, dissabte. No ets un dia qualsevol. Arribes amb el teu posat amable quan la setmana és a punt d'acabar i just abans de la inevitable depressió dominical. Ets rebut amb entusiasme perquè molts et consideren el millor. Una jornada que aixopluga dels problemes que ens precedeixen i de les complicacions que vindran. Ets somni, mandra i placidesa. Desprens guspires de felicitat, convides a sobretaula llarga, migdiada de bava despreocupada i berenar de campionat. I el teu capvespre és sempre màgic, farcit de gols impossibles d'en Messi, sopars romàntics i nits d'amor.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però no ens enganyis, dissabte, no tens res d'innocent. Quan arribes poses la casa potes enlaire i fas obrir armaris que mai més no podrem tancar. Trobarem el diari que vam escriure amb deu anys i lamentarem no ser el perruquer d'astronautes que havíem desitjat. Vindràs i traurem la pols que el temps acumula sobre la vida i que durant tota la setmana hem mirat d'amagar. Tindrem una estona per endreçar la bossa i trobar-hi records que commouen empastifats per restes de caramels de pinya. Ens submergiràs en muntanyes de roba bruta que netejarem per tornar a embrutar. Pintarem parets per adonar-nos que ens agradaven més descolorides. I ens doldrem de l'humiliant cop al cul que ens vam fer caient per les escales i encara no hem tingut temps per lamentar.

Et penses que no ens n'adonem, però véns a revolucionar-nos. Dissabte volem canviar el món, posar ordre a les idees i buscar una explicació racional als nostres sentiments. Ets una bogeria. Amb tu prendrem decisions importants que aplicarem al llarg de setmana. I si no ho fem, sabem que ens demanaràs explicacions quan tornis. Dissabte, fas més por que una pedregada que ho esquinça tot. Però sempre agrada veure pedregar des del resguard confortable que és pensar que encara és dissabte.

stats