11/09/2011

La distracció

2 min

Quan dos jutges es troben a l'ascensor no parlen de la calor o del trànsit com qualsevol altre mortal. Els jutges no perden ni un segon parlant de trivialitats. Sempre estan en guàrdia, al seu cap sempre hi ha un llumet encès, com aquell altre que fa molts anys brillava en la foscor des del Palacio del Pardo, que vetlla per tots els espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

"Con esto de la sentencia del catalán -diu un- el Ortiz se ha liado pero bien. Se le ha ido un poco la pinza ". " ¿Qué dices? -respon l'altre- Esto está muy pensado, muy reflexionado. Ha escrito una resolución modélica ". El primer jutge es mira el segon amb serietat (encara que això no caldria remarcar-ho perquè els jutges tot ho fan amb serietat).

La resposta l'ha molestat. No li agrada gens que li duguin la contrària. Com a jutge, no hi està fet. En aquest cas, però, venint d'un col·lega sembla disposat a tolerar-ho.

"Pues a mi, la resolución, muy bien fundamentada, no me parece ". " ¿Y eso qué coño importa? Es pura distracción. Como si fuera la primera vez... Escucha, esto funciona así desde la Constitución. Cuando los catalanes, como ahora el Mas y su camarilla con esto del concierto económico, se ponen a pensar en algo serio, ¿qué hay que hacer? Pues meterles caña con estas mariconadas suyas de la lengua y tal, así les das cancha para que todos puedan salir por la tele haciéndose los machitos y después les sigues jodiendo la pasta como siempre. ¿Por qué te crees que esto del catalán en la escuela lo hacemos durar tanto? Porque nunca falla. Es como cuando coges a un cerdo por los huevos: le duele tanto que se olvida hasta de comer ".

El primer jutge s'ha quedat mut després d'aquesta arenga. La imatge del seu col·lega engrapant els testicles d'un garrinet fins a aconseguir que perdi la gana s'ha plantat dins del seu cap i ja no l'abandonarà durant uns dies.

stats