04/12/2019

Si beus no jutgis

2 min

Diu el digital La República que la jutge que imputa Laura Borràs va ser retinguda en un control d’alcoholèmia i que es va negar a bufar “perquè estava molt cansada i sortia de treballar”. També va dir als mossos, sempre segons el que llegim, que patia d’asma, cosa que em fa adorar-la molt fort. Es veu que, després de l’estira-i-arronsa bufador (set intents fallits), va donar positiu: de 0,48 mg/l, quan el màxim permès és de 0,25mg/l.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ser jutge, sortir d’un sopar (o dir-ho) i dir als mossos que no penses bufar (perquè tens asma) és el somni de tot José María Aznar que, en aquestes dates assenyalades, torni a casa, curull, després d’un sopar d’empresa. Però fent això t’exposes a, posem pel cas, provocar un accident de conseqüències nefastes per als desgraciats que, en canvi, no han begut perquè han de conduir o per als altres desgraciats que, en canvi, han agafat un taxi perquè sí que han begut.

Tots hem vist, als controls, conductors que han donat positiu. Caminen torts mentre passen els vint minuts de rigor, truquen a casa, supliquen, s’enfaden, criden, ploren o riuen. Tots diuen que “no estan borratxos” i que “van bé”. Tots els que estimem el vi, que sabem que és cultura, solem somriure als policies que fan controls d’alcohol o de drogues. Els que condueixen beguts ens fan molt de mal. Per culpa d’ells s’associa un plaer que és plaent només si és moderat (em semblava que mai faria servir aquesta paraula, des que Manuel Valls és entre nosaltres) a un desgavell perillós i irresponsable. Com pot ser que un adult decideixi conduir begut? Cap sommelier, barman, viticultor ho farà mai. Espero, sincerament, que els jutges tampoc. Ni al volant ni en hores de feina. Només ens faltava això.

stats