TOVALLONS NEGRES

Hereus de Don Francisco Franco SL

No n’hi ha prou que un fiscal del TS espanyol hagi estudiat molts anys per aprendre’s les lleis

Per fer que un cotxe sense conductor pugui circular no n’hi ha prou amb programar-lo perquè interpreti els senyals de trànsit. També se li han d’introduir criteris morals: haurà d’esquivar, si pot, qualsevol ésser viu que creui la carretera, i sense causar danys, etcètera. Ara bé, davant la possibilitat inevitable d’esquivar una persona però aixafar-ne una altra, s’hauria de decidir –amb criteri moral– la 'tria'. ¿Seria acceptable que salvés la més jove? La més blanca? I la menys obesa? La més agraciada?

No n’hi ha prou que un fiscal del Tribunal Suprem espanyol hagi estudiat molts anys per aprendre’s les lleis. El que és important és la moral. Hem de tenir la certesa que, per damunt de tot, serà imparcial. Probablement els fiscals dels Tribunal Suprem es veuen capaços de ser justos en cas de violació o de danys als menors. Però ¿i si es tracta de la indiscutible –i, per tant, fràgil– unitat d’Espanya?

Acabem de llegir un escrit d’aquest tribunal sobre l’exhumació del dictador que va fer que rapessin una dona de la meva família, li fessin empassar oli de ricí i la passegessin, tota cagada, mig despullada a dalt d’un carro. (No sé si abans la van violar; això no ho va dir mai.) En aquest escrit l’anomenen “Don Francisco Franco Bahamonde” i el fan cap d’estat ja des de l’1 d’octubre del 1936. Ja 'era' cap d’estat, doncs, quan els vostres avis van morir a l’Ebre.

Si és un error, el cotxe està mal programat i no pot circular. Si no és un error, si el programador considera que Franco és cap d’estat des de l’"Alzamiento Nacional", llavors aquests magistrats són tan franquistes que ja ni se n’amaguen. I seria prou normal, quan resulta que li han de retre comptes a un rei que és rei, justament, perquè ho va disposar “Don Francisco Franco Bahamonde”. Considero el que li van fer a aquesta avantpassada meva un crim contra la humanitat i pago els luxes de Felip VI per obligació i amb suprem disgust. Perquè el rei, l’hereu de Franco, mai ens ha demanat perdó a nosaltres, els hereus d’aquesta republicana.

Més continguts de