TOVALLONS NEGRES

'Sugar daddy' Maragall

Menysprear la gent gran perquè és gran et fa semblar sempre un jovencell eixelebrat

Admirada Laura Pérez, regidora de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona, potser per primer cop ha dit, en un míting, una frase que m’ha “interpel·lat” com a dona. Es dirigia al candidat d’Esquerra, Ernest Maragall, i li deia: “No ets un ‘sugar daddy’, i a les dones no ens agraden grans. Ens agraden els tímids, els friquis, els 'pagafantes', i sobretot ens agraden els feministes”.

Ostres, Laura. Una contundència d’aquesta mena no me l’havia trobat des d’Alfredo Landa, que afirmava que als homes els agraden les sueques. Per la meva petita experiència, basada també en el cas de les meves cinquanta millors amigues, a cada dona li agrada el que li agrada. Per començar, com bé deu saber, regint la regidoria que regeix, no a totes les dones els agraden els homes. Però anem a les que sí, entre les quals em compto a mi mateixa. Primer de tot diu que no ens agraden grans, i és evident que això és tan fals com dir que no ens agraden joves. Hi ha homes i dones que prefereixen dones i homes més grans que ells. N’hi deu haver algun i alguna que voti el seu partit. Menysprear la gent gran (en aquesta campanya ho estem veient força, també amb Manuela Carmena) perquè és gran et fa semblar sempre un jovencell eixelebrat i llengut (es cura amb els anys). Hi ha gent que li agraden o s’enamora de persones concretes, i no en mira l’edat. Soc més gran que el meu home, però no penso que aquesta fos la característica que li va agradar de mi. Jo tampoc buscava algú més jove. Va anar així.

No sé quina mena de discoteques freqüenta ni quina mena d’amigues té per afirmar tan categòricament que ens agraden els tímids i els friquis (i per tant descartem els expansius i els no friquis). Però sobretot m’al·lucina això dels 'pagafantes'. Segons la invenció del cineasta Borja Cobeaga, els 'pagafantes' són els que volen tenir una trobada sexual amb una dona però ella només els veu com un amic. Si a vostè li sembla que volem això potser és que es pensa que l’acoblament sexual no ens interessa especialment (i ja li asseguro que no és així) o que les fantes són molt cares. I sobre els feministes, és una categoria que s’hauria d’integrar en totes les altres. Un 'pagafantes' masclista suposo que no li agradaria, però jo ja no sé...