TOVALLONS NEGRES

Tendiu a sobreprote... va, home, va!

Tots sis fan la broma de l’anunci que surt per la ràdio de les casa de colònies de Rosa dels Vents

L’Edgar se’n va de colònies la setmana que ve. Els seus pares, Carles i Anna, van diligents a la reunió, seuen a la taula del nen i observen, amb un deteniment no gens sospitós, les fotografies que els ensenya la mestra, l’Eva, de la casa. Preciosa i molt educativa, troben. Sí, sí, a favor. Té rocòdrom, un espai de tir amb arc, bosc per fer excursions i una discoteca. Quina gràcia, discoteca i tot. Si és que ja estan creixent... Les habitacions? Sí, de quatre. Els grups els faran ells.

Els pares de l’Edgar, a la sortida, enraonen amb els pares de l’Arlet i les mares de l’Emma i el Thor. Elles dues, la Carme i la Maria Antònia, es queixen que, en ser mares de bessons, han d’anar a dues reunions, la del curs A i la del curs B. Els pares de l’Edgar troben que tenen tota la raó, que s’haurien hagut de partir, i els de l’Arlet diuen que sí, però que, igualment, és pesat anar a dues reunions iguals per dos fills. I que ara ja està fet.

“Marxen dilluns, oi?”, pregunta el pare de l’Edgar. “Dilluns al matí, sí”, contesta la mare de l’Arlet. “Tres dies, eh? Tres dies sense els energúmens!”, afegeix una de les mares de l’Emma i el Thor. “És que es fan grans”, sospira la seva dona. “Les colònies són molt educatives, jo hi estic molt a favor”, diu la mare de l’Edgar. “Totalment educatives”, li dona la raó el seu marit. “Els nens han de poder trencar el cordó umbilical, han de poder madurar, perquè viuen molt sobreprotegits”. I llavors, tots sis fan la broma de l’anunci que surt per la ràdio de les cases de colònies de Rosa dels Vents i fent el to de l’actor de l’anunci declamen: “Tendiu a sobreprotegir-los...”

“Els trobarem a faltar...”, sospira la mare de l’Edgar en acomiadar-se. I el seu marit fa que sí, però als ulls hi té una lluïssor. La mateixa lluïssor que la dels altres cinc, que la dels altres pares de la classe. Saben què faran aquelles tres nits solitàries, sense els nens. Sense tancar la porta, sense evitar el soroll, sense evitar cap habitació. Sí! Sí! Sí!

Més continguts de