27/02/2012

Un estímul d'activitat econòmica a les portes d'una nova recessió

2 min

Fa sis anys que Barcelona va aconseguir captar la gran festa mundial de la telefonia mòbil en detriment de Canes, però la ciutat va viure amb l'ai al cor per si perdia la condició de seu fins a l'estiu passat. Va ser aleshores quan la capital catalana va garantir que retindria la fira més important del sector fins al 2018 guanyant la partida a París, Munic i Milà. Malgrat quedar-se amb una Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) subsidiària del nou ens que unificarà tots els reguladors, Barcelona ha esdevingut, ara de debò, la capital de la telefonia mòbil.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La imminent recaiguda oficial en una recessió dóna un relleu especial al Mobile World Congress que arrenca avui. Barcelona rep més de 60.000 professionals de la tecnologia i les telecomunicacions d'arreu del món. Acollir-los i donar-los servei suposa una mobilització de diners en benefici de la ciutat més gran que la que provoca cap altre esdeveniment: prop de 275 milions d'euros. Tot i la crisi, i amb unes entrades que oscil·len entre els 700 i els 5.000 euros, la fira confia a superar les expectatives i marcar rècords de visitants. Més de 50 empreses catalanes seran en aquest aparador del sector. El congrés és el màxim exponent del turisme de negocis que Catalunya ha d'intentar potenciar.

Ha estat, doncs, un acte de responsabilitat la decisió dels treballadors del metro -acceptar les condicions laborals de l'empresa, que suposen, entre d'altres, una congelació salarial- i dels busos -que no accepten les condicions però sí oblidar-se d'una aturada-, perquè en plena crisi els ciutadans no haurien entès una vaga que boicoteja un revulsiu econòmic.

Però ens queda una assignatura pendent. La capital de la telefonia mòbil no pot mantenir zones amb cobertura deficient. La xarxa s'ha reforçat de cara al congrés, però les millores a tot Catalunya han de ser permanents, amb un desplegament d'antenes que cal fer tenint en compte l'impacte ambiental, amb diàleg i compartint infraestructures entre operadors.

stats