15/01/2012

Com gastar-se els diners dels altres

2 min

Aquesta setmana hem conegut una d'aquestes notícies que tant ens alegren la vida, sobretot quan coincideix amb una pujada d'impostos. Resulta que el Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) fa dos anys que li paga a un ciutadà 5.500 euros al mes per dirigir un centre d'art que no existeix. Esclar, ara vostè dirà: "Quin escàndol!!!" I té tota la raó. És una vergonya cobrar només 5.500 euros al mes per treballar en un lloc inexistent. Però ja se sap, les retallades són molt injustes i acaben afectant qui menys s'ho mereix.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Interessat com estic en tot el que té relació amb el món CoNCA (ja ho sap, un organisme que gasta 1.543.193,39 € en sous, salaris i Seguretat Social i 759.484,82 € en activitats), ho vaig aprofitar per capbussar-me també al món de Moritz Küng, el ciutadà que ingressa mensualment aquesta nòmina tan ajustadeta. I és així com vaig anar a petar a una entrevista que Meritxell M. Pauné va fer-li a La Vanguardia al tal Moritz. Molt colpidor és saber que les obres a l'edifici que ha d'acollir el centre que no existeix han costat, de moment, només 4 milions i mig d'euros, però que ell calcula que encara caldrà gastar-s'hi un milió sis-cents mil euros més. Això sí, tenint en compte el moment de crisi, potser aconseguiran abaixar-ho a un milió tres-cents mil. Però la part més sucosa és quan el nostre home respon a la gran pregunta: què ha fet vostè aquests dos anys? I diu: "No sóc un dropo. Artísticament he fet moltes coses". Quines coses? Dos catàlegs i un llibre de recopilació de titulars de diari ordenats per continguts. Ei, però aquest bé de Déu de producció l'ha fet... en només dos anys!!! És una mitjana de mig llibre i catàleg i mig per any. Una barbaritat!!!

Vaja, que des d'aquí vull felicitar els responsables d'aquest projecte tan encertat, el CoNCA per pagar-lo i, sobretot, Moritz Küng per ser com és... cosa que ja ens agradaria a molts.

stats