28/01/2012

El govern dels escèptics

1 min

Si assajar és aplicar el dubte a tota especulació, governar és dissimular el dubte davant de tota decisió. (No sabem fins quan Mas seguirà dubtant del PP en la intimitat.)

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

"M'agraden les nacions petites. M'agraden els petits nombres. El món serà salvat per uns quants", deia André Gide. (Si la Xina és el món que ve, no anem bé.)

Vivim en un món de mercats sense rostre i de polítics sense ideologia. (La cara la posen els segons, la ideologia els primers.)

Atenció a governants i governats en crisi: la vostra felicitat no es fa contra ningú. (Ni tan sols contra vosaltres mateixos.)

La perplexitat, l'esperança i les fantasies són la principal matèria de l'experiència humana. I el poder, el sexe i els diners? (Només són miratges.)

Quan tens un present sense passat i sense record del passat, el futur és una mera il·lusió infantil. (Espanya nega la memòria, Espanya no té futur.)

En grec, oikos vol dir casa . L' oikonomia és originàriament l'administració de la casa. (Tenim la casa comuna europea feta un nyap.)

Fer-se l'innocent és tan enganyós com tranquil·litzador és buscar culpables. (Són els dos secrets del populisme d'esquerres i de dretes, respectivament.)

stats