19/11/2021

Que guanyi el millor

2 min

Aquest article culer sobre el Barça-Espanyol d’aquest vespre ha de començar forçosament per felicitar el benvolgut Xavier Fina, que dijous va titular el seu article de les pàgines d’Esports amb un contingut "Ja hem guanyat". Doncs res, Xavier, endavant les atxes amb aquesta modèstia que ja glossava l’himne del vostre 75è aniversari, aquell que tenia una lletra que parlava de l’encís de Sarrià i que deus recordar: "Somos entre los grandes / siempre el más modesto / nos corresponde este puesto / y orgullosos tenemos que estar".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

És un fet objectiu que l’Espanyol arriba al Camp Nou amb el mateixos punts que el Barça (per bé que amb un partit més) i, lògicament, per a un equip que l’any passat no va poder jugar al Camp Nou per circumstàncies alienes al Barça i que no són la pandèmia, l’actual equilibri no deu estar gens malament. L’expectativa perica de vèncer al Camp Nou té algun fonament.

Però és que el Barça juga una altra lliga, que és la de reconstruir de la mà de Xavi un equip que guanyi i faci gaudir del bon futbol. Si aquests dos objectius farien il·lusió en qualsevol nou projecte, en aquest encara fa més il·lusió als barcelonistes perquè Xavi va jugar amb Guardiola i va ser entrenat per ell, que va ser entrenat per Cruyff, i té un lloc d’honor a la història del Barça com a integrant del podi de jugadors de la Pilota d’Or del 2011, ocupat per tres jugadors del Barça fets a La Masia: el de Terrassa més Iniesta i Messi, com bé deuen recordar els bons aficionats al futbol de tot el món.

I dit això, només queda desitjar que la primera passa d’aquest nou projecte barcelonista sigui una victòria sobre l’Espanyol, que al cap i a la fi no faria tant de mal entre els pericos, que, passi el que passi aquest vespre, ja han guanyat. Una abraçada, Xavier.

Antoni Bassas és periodista
stats