06/08/2012

Un mes sense els sogres...

2 min

Llegeixo al paper cuixé que aquest any el duc de Palma no ha estat convidat a cals sogres. I que na Cristina de Borbó, esposa del presumpte, i a l'ensems duquessa de Palma i filla dels monarques, tampoc no hi anirà. Es veu que "vol ser al costat del seu marit en aquests moments difícils". Vaja, que no hi va perquè es noti que se l'estima. Que vol dir que a cals monarques ja n'han tingut prou amb un cesse * temporal de la convivència.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

D'entrada hom diria que és una mala notícia. No deu estar malament passar l'estiu en un palau, amb cuiners, sommeliers, minyones i guardaespatlles. Per a una dona -i en això la infanta m'ha de donar la raó- és molt agradable no haver de cuinar, ni anar al súper de Washington. Sí, sí. Ja ho sabem. Els homes, ara, comparteixen les tasques domèstiques. Però a la monarquia no deu ser així. És una institució sexista en què els homes cobren més i tenen més avantatges laborals pel fet de ser homes. No deuen pas planxar, si accepten cobrar més que elles per la mateixa diguem-ne feina .

Ara bé, en realitat no és una mala notícia. És una ganga. Perquè, com s'ha demostrat, els Borbons fan dues menes de vacances. Les oficials, de cara a la galeria, i les extraoficials, que les fan després "en viatge privat". En Felip i na Letícia se'n van a unes illes, el rei a matar uns elefants, la reina a veure la família… Normalment, les vacances no oficials es caracteritzen per un fet: no s'esdevenen en territori espanyol. Són les oficials les que sí que s'esdevenen en territori espanyol, per allò d'haver de demostrar un patriotisme. Quan fan les vacances de veritat marxen lluny d'Espanya, i és per això que procuren que, si no ensopeguen, no se sàpiga on van.

Amb el mal ambient que deu haver-hi al palau, l'espòs de la infanta deu donar gràcies al cel per no haver-hi d'anar. I ella el mateix. Per això estic amoïnada. Jo, si fos qualsevol altre membre del que queda de família, diria: "A sobre que s'enriqueix il·legalment i presumpta, s'estalvia de compartir lavabo durant un mes amb la sogra?" I començaria a donar voltes a l'idea de delinquir presumptament.

* Cesse és una paraula que algunes considerem catalana en honor a l'enyorat Josep Lluís Núñez.

stats