CRÍTICA TV

Decepció per un famós

Giró afegia rient: “He aparegut jo i han dit «doncs quina merda de famós»”

En el programa ‘Persona infiltrada’ de TV3, en què un famós ha d’endevinar quin membre d’una família no hi pertany de veritat, hi ha un detall inicial que es va repetint en la majoria d’episodis. Quan el famós entra a la llar familiar, els participants queden decebuts perquè no saben qui és. És més, expressen davant de càmera la frustració perquè s’havien fet il·lusions amb un famós ‘dels de veritat’. El programa ha tingut el bon criteri de mantenir-ho en el muntatge, de tal manera que trenquen amb l’estereotip televisiu de l’espectacle perfecte.

En el capítol en què el periodista Marc Giró havia de descobrir l’infiltrat, ell mateix ho explicava: “Aquests s’han quedat una mica decebuts quan m’han vist a mi. Deurien pensar que aquí apareixeria el Toni Clapés, el Toni Soler, la Bárbara Rey...” Un dels membres de la família ho reconeixia: “Jo m’esperava el Basté o el Berto Romero...” Giró afegia, rient: “He aparegut jo i han dit «doncs quina merda de famós»”.

Sortir a la tele tampoc és garantia de ser famós i el mateix programa ha jugat a demostrar aquesta teoria

Amb el capítol amb l’actriu Cristina Brondo, un dels integrants de la família explicava el seu intent per fer memòria: “Quan l’he vist arribar he dit: qui és?, qui és?, qui és?” A l’actor Roger Coma l’avi de la família li pregunta educadament: “El teu nom, sisplau?” En el capítol amb l’actriu Marta Torné, les germanes de la família expressaven la seva decepció: “Quan he vist la Marta em sonava, però no...” L’altra deia: “Jo em pensava que vindria una persona més famosa, però no...” La mateixa Torné ho va notar: “Jo crec que no m’han conegut”.

La setmana en què Jair Domínguez havia de descobrir l’infiltrat la decepció va ser general a la casa. La que pitjor va portar-ho va ser l’àvia: “Me he quedao... ¿Y éste quién es?” La seva neta ho reconeixia: “La iaia s’esperava la Chenoa i quan l’ha vist a ell... Jo no l’he conegut. La iaia ha sigut la que més, perquè ha tingut com una decepció... I estava així com trista perquè es pensava que vindria algú millor”. L’àvia insistia: “Me he quedado tan defraudada porque yo esperaba que vendría algún famoso. Pero yo a este chico no lo he visto nunca”. El Jair s’excusava mentre alguns membres de la família que amb prou feines endevinaven com s’escrivia el seu nom intentaven buscar-lo per internet. Aquesta setmana l’actor del 'Polònia' Pep Plaza va optar, d’entrada, per explicar qui era i quins personatges imitava perquè l’identifiquessin. La mare de la família ho relativitzava: “No sabia el seu nom però potser sí que l’he vist alguna vegada...”

Segurament és perquè els famosos més cèlebres d’avui dia ja gairebé no participen en concursos de tele on han d’invertir el dia sencer interrogant famílies. Sortir a la tele tampoc és garantia de ser famós i el mateix programa ha jugat a demostrar aquesta teoria. Hi ha famosos i després hi ha treballadors de la televisió a qui se’ls demana que exerceixin com a tals i accepten, amb humilitat i 'fair play', que els recordin que encara pertanyen al món dels anònims quotidians. Famosos d’estar per casa.

Més continguts de