03/02/2012

El moro

2 min

Dimecres al migdia a La Sexta els diversos tertulians ensenyen alguns dels e-mails que es van enviar Iñaki Urdangarin i la seva secretària a propòsit del lloguer del palauet de Pedralbes. El van llogar per un any improrrogable a un senyor que devia ser dels països àrabs, de seguida endevinaran per què. En alguns e-mails es refereixen a ell com "el moro".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

No em crida gaire l'atenció que l'anomenessin "el moro". Ja se sap que quan no t'escolten en dius cada una de l'alçada d'un minaret. No és bonic, no ens enganyem, però no és gens sorprenent. El que em crida molt l'atenció, en canvi, és una de les clàusules que, segons els diligents informadors de La Sexta, hi havia al contracte de lloguer. Es veu que hi deia que en aital palauet "no hi podien viure més de deu persones". És una clàusula que no m'imagino que em posessin a mi en el cas que volgués llogar l'habitatge (que em costaria, no els enganyo, perquè el metro et queda molt lluny). No podria haver-hi més de deu persones? Per què? Nosaltres ja som tres, de manera que això ens condemnaria a tenir només set persones interines de servei! Quanta retallada. La cuinera, el sommelier, la minyona, la mainadera, la governanta, el xofer (que n'hauria de tenir, perquè ja els he dit que el metro queda lluny), la secretària personal i para de comptar.

Jo diria, doncs, que per molta pasta que tingui "el moro", que n'ha de tenir, perquè el lloguer no era pas barat, no deixa de ser "el moro". Per això, especulo que la clàusula era per impedir determinats costums, i no em facin parlar. Potser els amos de l'habitatge volien evitar que una de les cambres es destinés a harem. O potser volien evitar que "el moro" fes venir les seves set esposes amb llurs fills a viure amb ell. O fins i tot volien impedir una cosa encara pitjor. Que allò es convertís en un palauet pastera.

stats