12/08/2012

La mútua de l'il·legal

2 min

La meva joia és immensa. Cosa que no vol dir que posseeixi quelque objecte de valor de dimensions considerables, perquè si no ja l'hauria dut a vendre en alguna botiga d'aquestes, de compra d'or, que hi ha ara als locals on abans hi havia immobiliàries. Em refereixo que m'amara una gran il·lusió, de la mateixa manera que el licor amara una cirera al marrasquino . I això s'esdevé gràcies a les paraules de la ministra de Sanitat del govern espanyol. Diu que (com que hi ha crisi) "els immigrants irregulars que vulguin ser atesos al sistema públic de salut hauran de pagar 710,40 euros anuals".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Segur que, quan ho van llegir, tots els immigrants sense papers van exclamar, com un sol il·legal: "Home! Haver-ho dit abans! Ara hi correm!" I segur que, en aquests moments, tots ells s'afanyen a vendre les bosses falses de Dolce & Gabbana per reunir la pasta. D'aquí dos dies, els veurem fent cua al ministeri d'Hisenda per pagar.

I aquí és on entro jo, un cop més, per ajudar de manera altruista. Mirin, amics del ministeri de Sanitat. Acabo de crear una empresa que ens farà estalviar a tots. He fet números. 710, 40 euros l'any no és car. De fet, albiro que, gràcies a aquesta mesura hi haurà autònoms que es menjaran el carnet d'identitat i faran veure que no tenen papers per poder estalviar-se la seguretat social que paguen, que és sis vegades això. Ara bé. Tampoc no és barat. Són uns cinquanta euros al mes. I aquí és on entro jo.

Tinc uns quants amics metges a l'atur (s'acaben de quedar sense feina per les retallades) amb els quals acabo de crear una mútua privada. La Mútua de l'Il·legal. Es diu Il·legalitas i, per només 30 euros al mes, els dóna un tracte personalitzat a ells i a tota la família (per reagrupada que estigui). També tenim una tarifa especial per a matrimonis polígams. Perquè som persones al servei de gairebé persones.

Si ho faig és per ajudar, i també perquè tinc por que, amb aquesta mesura del govern, el ministeri d'Hisenda es col·lapsi encara més. No vull ni pensar en la cua d'immigrants il·legals delerosos de pagar que hi haurà demà. I això sumat a la cua de ciutadans delerosos de fer un contracte a la senyora de fer feines. I això sumat a la cua de ciutadans defraudadors fiscals a l'espera de l'amnistia.

stats