11/10/2011

PER o no PER? Aquest és el subsidi

2 min

És el gran debat de la setmana: els andalusos que cobren el PER es passen el dia al bar o no? I, en cas afirmatiu: què hi fan al bar? I els catalans cobrem el PER? I anem als bars? Com sempre passa, els que més han cridat són els que viuen instal·lats en un PER etern. Sí, penso en el ressuscitat Alfonso Guerra (l'han proposat per protagonitzar una nova versió de Thriller ), en la jove promesa Griñán, que ja era ministre el 1992, o en Javier Arenas, que no ha baixat del cotxe oficial des que l'últim dinosaure va exclamar: crec que m'estic extingint. PER o no PER?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Però, per descomptat, altres peronistes que pertanyen a perfils perdonavides han perdut personalment l'oportunitat de permetre no perpetuar i perllongar la percepció permanent que ens percudeixen persistentment amb un periscopi fins a la perforació del perímetre del propi perineu i una percolació perfectament perenne com si fos una perdigonada (en general). ¿Per què les persones andaluses perllonguen i perseveren perillosament el període de percepció per càpita del perniciós i pervers PER? ¿Per què la pèrfida perdició de perdularis persegueixen pertot i de manera pertinaç percebre pernils, perdius, perles, percebes, pergamins, perfums i fins i tot Pernod i perico perfecte sense perdonar el PER? Perdó, o ho permuten amb peremptoris periples, ei, i no a la perifèria, no. Peripategen el perruquí per Perito Moreno, Pernambuc o perdent-se com els que peregrinen per Perafita.

Els perceptors del PER, perits perdiguers de la peresa, perpetren amb perfecció persuasiva pervertir la repercussió d'a quest perjudici. Sí, personalment ja sabem que periòdicament perjuren que no, però persisteixen en la perversió. ¿Pertoca als periodistes amb perspectiva personar-se per no permetre perpetrar aquesta pertorbació i aquest perjudici que ens deixa perplexos? O per no perbocar, és millor perdonar permanentment?

stats