19/01/2020

Paciència perquè creixin els brots verds

2 min
Quique Setién, a la banqueta del Barça

PeriodistaDesprés d’una setmana d’allò més moguda a Can Barça (feia 17 anys que no se cessava un entrenador a mitja temporada), ahir va arribar la primera posada en escena del primer Barça de Quique Setién. El càntabre havia transmès il·lusió en la seva compareixença de premsa prèvia al partit, lloant la predisposició dels futbolistes per posar en pràctica el que havien treballat al llarg de la setmana. I a la pràctica, la posada en escena va ser engrescadora, amb una sacsejada tàctica que es va traduir en una circulació alta de pilota en què Griezmann va ser dels més participatius. Els mecanismes de sortida de la pilota des de la defensa també van començar a ensenyar el que treballa i vol Setién.

El conjunt blaugrana, però, va anar de més a menys amb el pas dels minuts i el domini no es traduïa en ocasions clares. Vist el primer Barça de Setién (recordem que només porta una setmana al càrrec i, tot i això, les seves intencions ja van ser reconeixibles damunt la gespa), una primera lectura vàlida és que caldrà paciència per veure créixer els brots verds. Començant pels interiors. Si Setién vol velocitat en la passada i recuperar el protagonisme del mig del camp blaugrana, segur que amb futbolistes del perfil d’Arthur i De Jong les coses fluiran més que amb Rakitic i Arturo Vidal.

De fet, el xilè va ser la principal sorpresa del primer onze del nou tècnic i va jugar gairebé tot el partit. Setién va sacsejar aspectes tàctics d’inici, però no les jerarquies. Fins a la segona meitat, quan Riqui Puig va ser el seu primer canvi. L’entrada del migcampista del planter va ser rebuda amb il·lusió per un Camp Nou amb la tercera pitjor assistència a la Lliga aquesta temporada (el fred, el vent i l’horari no hi ajudaven). Riqui Puig va respondre amb una gran recuperació que va precedir i originar el primer i únic gol del Barça, demostrant que no cal ser el més fort, sinó el més llest, per recuperar una pilota on fa mal. Setién li va donar els primers minuts del curs a la Lliga i ell va respondre.

stats