Publicitat
Publicitat

CRÍTICA TV

Un país amb molt de colesterol

Cada dijous a TVE emeten el programa Un país para comérselo . Es tracta d'un reportatge que unifica el territori espanyol a través de la gastronomia i tot el que l'envolta: camps de conreu, zones de pesca, productes tradicionals i restaurants i fondes emblemàtiques. Els que gaudeixen de tan dura tasca periodística són els actors Imanol Arias i Juan Echanove, que junts o per separat es dediquen a recórrer el país ensumant la teca. També hi ha el periodista i humorista Tonino (ex Caiga quien Caiga ), que manté un paper molt secundari, tant pel que fa a presència davant les càmeres com, sobretot, per la quantitat de plats que tasta.

En el capítol d'abans-d'ahir, que se centrava en el territori de Múrcia, Echanove es va afartar vuit vegades en llocs diferents. El va seguir Imanol Arias amb sis àpats. I finalment Tonino, a qui només vam veure entaular-se en una ocasió (i en companyia dels altres dos).

I passejant passejant l'Imanol i l'Echanove primer tasten uns " michirones " i després uns " paparajotes ". I vinga recórrer territori, on veiem, a part de l'horta espanyola, molta panxa grossa, molta teca i molt oli roent a les paelles.

Els actors, feliços com mai amb aquesta joia de programa que se'ls ha concedit a Televisió Espanyola en l'etapa socialista, lloen tot el que troben. Es passen el programa en permanent estat d'èxtasi, d'emoció, d'elogi de tot el que veuen i els ofereixen. Queden fascinats davant d'un llimoner, són feliços cultivant arròs (durant l'estona de la gravació) o sucant pa a la cassola que els han preparat a la bodega Nicolás. Tot ho oloren. Flairen amb delit el formatge amb què els obsequien, el vi que els serveixen i la cansalada curada. Si la cullera no s'acosta a la boca, ells apropen el nas a tot el que es menja. " Vamos a dar un paseíto ", comenten sovint. I de la ruta més curta en surten tres o quatre llocs per aturar-se a picar una mica. Un patir constant, vaja. Amb l'excusa de recórrer el mapa alguns s'omplen la panxa (i les butxaques).

Riure, malgrat tot

Més continguts de

Riure, malgrat tot
PUBLICITAT
PUBLICITAT