16/05/2018

Llavors, Pedrooo, són innocents?

2 min

Llegim que Pedro Sánchez, el secretari general del PSOE, ha anunciat la intenció de canviar el delicte de rebel·lió per“adequar-lo” a l’escenari català i que pugui ser aplicat als “responsables polítics que utilitzen la seva posició per subvertir l’ordre constitucional”. Es veu que, tal com està descrit aquest delicte, el que van fer els polítics catalans (permetre un debat sobre la independència, per exemple, en el cas de Carme Forcadell) no és rebel·lió ni de broma. Per tant, són innocents. Ens ho diuen, cada dia, els jutges europeus. L’única justícia que ara mateix comet la injustícia de tenir gent en presó preventiva acusada de rebel·lió és l’espanyola. Els pocs vots d’Eurovisió demostren les simpaties que això desperta extramurs.

Trobo molt noble aquesta proposta d’en Pedro. Però de passada, i posats a fer, li demanaria que també retoqués el delicte de sedició, per adequar-lo també al cas català. El jutge Llarena també té gent a la presó preventiva acusada d’aquest delicte. I els fets tampoc no s’adeqüen al delicte. La sedició exigeix una violència “tumultuària” que no es va produir mai. Llavors, per rematar-ho, també retocaria el delicte de terrorisme, aquest cop per adequar-lo al cas basc. Recordem que s’està jutjant uns nois (que també s’han passat molt temps en presó preventiva) acusats de terrorisme perquè es van barallar amb guàrdies civils de paisà.

Jo proposo, però, que perquè la festa acabi bé i Pedro Sánchez es pugui fumar un puro, apliquin aquesta nova llei amb l’esperit amb què han aplicat la de l’IVA a TV3: s’inventen una llei nova que t’obliga a pagar un IVA que no pagaves. Però l’hauràs de pagar amb caràcter retroactiu. Amb els presos polítics faria igual. Seria la manera -no cal dissimular quan es tracta de catalans- de fer efectiu l’“ A p or ellos ”. Ja ho diu la dita: “Si Mahoma no va cap al delicte, fes que el delicte vagi cap a Mahoma”.

stats