02/03/2012

La placa fotovoltaica d'Eurovegas

2 min

Ja va passar amb el Fòrum i ara està passant amb Eurovegas. Els indígenes catalans no acabem de compartir l'entusiasme dels nostres dirigents per Eurovegas. Al contrari. En llegim articles favorables fets pels articulistes més afins i llepons i pensem que no anirà bé. Fins i tot jo, que m'he casat a Las Vegas mentre cantava un senyor disfressat d'Elvis (un Elvis de l'última època, una mica revingudet, tot s'ha de dir, però és que l'Elvis prim era més car), no ho veig gaire clar. I això que res no em faria més il·lusió que renovar els vots a Eurovegas mentre canten uns senyors disfressats d'Amics de les Arts, posem per cas.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sí, ja ho sabem. Eurovegas crearà -diuen- 200.000 llocs de treball, però quants d'aquests llocs de treball seran per als indígenes catalans? Jo diria que en Sheldon es portarà els crupiers d'Amèrica i a nosaltres ens deixarà les feines menys especialitzades (com ara netejar de polsim els lavabos de l'Hotel Sancho Quijote). I això serà així perquè el nivell d'anglès que tenim els que potser haurem d'anar a fer cua per demanar-li feina al Sheldon no és per tirar coets. " No go more ", diríem al costat de la ruleta. ¿I si ens lloguessin de senyoretes del bingo? " Twenty-two (the little ducks)... Fifteen (the beautiful baby)... "

I si els crupiers, com és lògic, vénen d'importació, també vindran les seves famílies. I a Eurovegas el català serà més inexistent que a l'iPod d'Esperanza Aguirre. I tot plegat em fa pensar que els llocs de treball que ara ens prometen que crearan al complex hortera (un Eurovegas ha de ser hortera o no hi anirà ningú) seran els, diguem-ne, els llocs de treball indirectes . Vull dir que potser els únics catalans que tindran feina gràcies a Eurovegas seran els que es dediquin al proxenetisme, al tràfic de drogues i a la prostitució.

stats