05/06/2012

La presència dels gais

2 min

Publicava la premsa d'ahir que el canal TCM emetrà "cicles al juny de John Wayne i d'homosexuals". El cicle de John Wayne inclou pel·lícules com Centauros del desierto , Los tres padrinos o Río Bravo . I el cicle "d'homosexuals", que "tracta de la presència d'homosexuals en el cinema", emetrà títols com Rebecca , Ben Hur , Espartaco o Tarde de perros .

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Suposo que Espàrtac és considerada una pel·lícula "amb presència d'homosexuals" per l'escena entre Cras i Antonino al bany. Cras li pregunta a Antonino si li agraden les ostres, si li agraden els cargols, si li sembla moral menjar ostres i no cargols, per, al final, dir-li que a ell li agraden tant les ostres com els cargols. En realitat, doncs, és bisexual, no homosexual. Però d'acord. Tarde de perros deu ser considerada una pel·lícula "amb presència d'homosexuals" perquè el personatge de Salvatore roba un banc per poder pagar el canvi de sexe de la seva parella, Leon. Tot i que si Leon vol canviar de sexe, és perquè se sent una dona, per tant, la parella formada per tots dos després de l'operació seria heterosexual. Però d'acord.

Em costa més Ben Hur . Hi surten gladiadors i hi ha una amistat entre els protagonistes masculins, sí, però també hi ha una amistat entre Batman i Robin. I pel que fa a Rebecca , doncs, no hi trobo "la presència d'homosexuals" enlloc. Si no és, esclar, que la presència d'homosexuals estigui encarnada per l'orientació sexual d'algun dels actors en la seva vida privada. ¿És Rebecca una pel·lícula "amb presència d'homosexuals" només perquè Laurence Olivier, que hi treballava, es deia que era gai? Aleshores, al cicle hi podríem incloure gairebé totes les pel·lícules del món. Només es tracta de buscar algun gai entre l'equip de rodatge. I aleshores hi podríem incloure, fins i tot, les imprescindibles Aquí llega Condemor o Yo soy esa .

stats