07/03/2011

Fer que el Cel existeixi

1 min
Fer que el Cel existeixi

Hola, sóc Manel Pousa. Ah, que ni idea... Bé, alguns em coneixen com a pare Manel, però per encara molta més gent sóc el capellà aquell que, amb l'ajut del Carles Flavià, va fer creure Pepe Rubianes, i no precisament en Déu ni en el Vaticà. Sí, sóc el que fa 14 anys organitza Guanya't el cel amb el pare Manel , un festival en què un grapat d'amics famosos actuen de franc amb l'objectiu d'ajudar la meva fundació. Si vol saber de què va, està tot explicat a paremanel.org , però així per sobre li diré que ajudem des de gent que està a la presó fins a nens. Precisament aquesta setmana blanca unes 200 persones, entre canalla i monitors, som de colònies a la Garrotxa.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

I ja que citava el carallot del Rubianes, coincidint amb els dos anys de la seva mort, ha sortit al mercat Pare Manel, més a prop de la Terra que del Cel , un llibre escrit pel Francesc Buixeda. Allà comprovarà que encara quedem el que als anys 60 i 70 del segle XX en deien "capellans obrers", com per diferenciar-los dels altres. I també que quan l'Església oficial és cada cop més conservadora i s'allunya més de la gent, alguns encara treballem per ajudar els que realment ho necessiten.

Però segurament el que vostè vol saber és perquè tinc tan bona premsa entre els periodistes, oi? Un em va dir que el dia que m'havia conegut li havia passat una cosa semblant al que havia sentit el dia que havia conegut Vicenç Ferrer. I aquesta cosa consistia a sentir que era al davant d'una bona persona. Bé, si ell ho diu.

stats