30/08/2012

El rèdit d'un assassinat

2 min

Després que la setmana passada Telecinco emetés Sin Franco, nada es igual , dimarts va tocar Ruth y José, nada es igual . Curiós criteri. El programa l'havien de dedicar a Encarna Sánchez, però ja se sap que com més tendra sigui la presa més s'atipen els voltors. L'especial dels nens desapareguts va ser líder d'audiència en el prime time i en el late night , amb més de dos milions d'espectadors. Si no fos pel Madrid-Barça d'ahir a la nit retransmès per TVE, Telecinco s'hauria emportat el lideratge de l'agost gràcies al gir inesperat que ha fet el cas Bretón.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Emma García, especialista en preguntes buides i inconcretes, presentava els seus "experts". El més conegut era Nacho Abad, l'home de confiança d'Ana Rosa Quintana pel que fa als temes de crònica negra. Aquest periodista s'ha erigit en cervell suprem del cas i contestava amb indulgència a les aportacions dels altres. Els trobava rivals poc preparats. Els suposats experts són en realitat simples participants àvids: es criden entre ells i s'expressen amb comportaments agressius per respondre a opinions contràries. Parlen de sensacions, de "fonts no escrites", d'emocions d'un assassí i els agrada utilitzar la paraula monstre .

De matinada es van fer diverses connexions amb una reportera que s'estava davant de la finca on sembla que van cremar els nens. Una noia atractiva que anava vestida i maquillada com si hagués d'entrar a ballar en una discoteca. Així informa Telecinco de les notícies luctuoses. Una de les convidades a plató mostrava a pantalla unes dents de plàstic humanes perquè les diferenciéssim d'unes altres que eren d'animals.

Però el plat fort de la nit va ser la presència al plató del responsable màxim de la investigació del cas. El comissari Serafín Castro, vestit d'uniforme, s'asseia i donava detalls (i opinions personals) sobre un cas que encara està sota secret de sumari i pendent de resoldre's. Ara la policia és la nova estrella dels platós. El xou va ser tan complet que al final del programa ja esperàvem el jutge per emetre un veredicte. Potser Espanya acabarà resolent així la lentitud de la justícia.

stats