26/11/2012

El repte més difícil: saber sumar i compartir lideratge

2 min

Sabíem que teníem una Catalunya diversa: mantenim set formacions polítiques al Parlament, amb l'entrada de la CUP i la sortida de SI. Som davant d'un trencaclosques complex per a la governabilitat de Catalunya i el repte per a Artur Mas és més difícil que mai. Per a ell i per a tota la classe política que ha defensat el dret a decidir. D'entrada, un prec: que no treballin amb voluntat de bloqueig i notorietat, sinó de consens per construir futur. Cometríem un error si entréssim en una legislatura de política de curta volada que ens allunyi del projecte col·lectiu. El trencadís dels escons del Parlament obligarà a aprendre a sumar, cedir i compartir lideratges, perquè la societat catalana ha votat i ha decidit majoritàriament que vol fer la consulta aquesta legislatura. Dels 135 escons, 87 defensen el dret a decidir. Aquest és l'objectiu i s'ha de complir el full de ruta amb diligència malgrat que els resultats no siguin tan ferms com els partits que el defensen esperaven. El projecte polític de CiU, ERC, ICV i la CUP -aconseguir fer un referèndum per l'estat propi- és clarament majoritari al Parlament. El dret a decidir no pot quedar en segon terme i s'ha d'exercir ràpidament, perquè cal atendre altres emergències socials que reclamen solucions amb sensibilitats diverses, com han expressat clarament les urnes.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Han incrementat el seu suport partits que no han ocupat el Govern aquesta legislatura, però Catalunya ha fet confiança a Artur Mas perquè trobi la sortida al laberint. Sabem que li agraden els vaixells, però ara sabrem si sap governar una flota, perquè haurà de fer camí acompanyat d'altres formacions que ja han tancat els ports als que durant segles no han sabut o volgut assimilar ni estimar el nostre paisatge. Més que mai, al país li cal unitat i generositat política.

Ara ningú admetrà que es faci un pas enrere, malgrat que la formació que governa hagi patit el càstig del desencís social. Aquest és el primer dia d'una travessia que no serà gens fàcil.

stats