14/09/2012

El retorn de la Massa...!

2 min

De les frases que ens dedicaven els diaris del regne a propòsit de la manifestació, m'agrada molt el que diu que érem una " Masa inculta, aborregada y adoctrinada ".

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

"Massa inculta". Això vol dir un milió i mig d'éssers incultes. (O 800.000 éssers incultes, si deixem que facin les sumes dels manifestants els que sí que són cultes, com ara la Delegació del Govern.) Com es pot saber que els éssers d'una manifestació són incultes? Doncs pels lemes escrits a les pancartes o bé pel que criden. No se'ls pot fer un examen oral abans de començar. Esclar que els que consideren que la massa és inculta no entenen la nostra parla primitiva i, per tant, no van poder determinar si les pancartes tenien alguna falta d'ortografia. De manera que deuen considerar inculte el sol fet d'escriure en català o bé el lema de la manifestació. És evident que no els molestaria -els commouria- que hi hagués una massa inculta que es manifestés perquè té gana, contra el terrorisme o per la pàtria (espanyola).

Anem al segon adjectiu de la massa. Era una massa "amoltonada". Aquí tenen raó. És perfectament impossible no estaramoltonat quan et manifestes entre un milió i mig de persones (incultes o no). Passa el mateix quan surts del camp del Barça o d'un concert. Si no estiguessis amoltonati anessis per lliure toparies amb els fanals.

Però, en canvi, no tenen raó amb el tercer, per molt que els cogui a la carn d'olla. Diuen que la massa inculta i amoltonada també anava "adoctrinada". Qui ens adoctrinava? L'Artur Mas? El Pere Navarro? Si justament la gràcia de la manifestació és que els convocants van avançar els polítics per l'esquerra. ¿O és que algú es pensa que si no n'arribem a ser un milió i mig ara els nostres representants farien compareixences, entonarien uns mea culpa , farien "fulls de ruta", donarien cita a l'assemblea i anirien a parlar per primer cop clar i català a Madrid?

stats