28/01/2011

El retrat de la realitat

1 min
Constitucional, Escolteu

Us vull parlar del meu article Del Tribunal Constitucional a la independència. Passant pel Quebec , que popularment és conegut com En Pujol ara se'ns ha fet independentista .

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Escolteu, aquest paper és una reflexió sobre la realitat. I la realitat és la que és, hi estigui jo d'acord o no. Vull dir que el que jo he fet ha estat recollir en un text el sentiment que flairo en la societat catalana, que és molt diferent d'argumentar un sentiment propi i oferir-lo a la societat en forma d'opinió. Ha quedat clar, això? No? A veure si ara m'explico millor... Sabeu quin és el secret del pujolisme? Doncs que és una ideologia fruit del bagatge d'escoltar el país durant anys, anys d'anar pels pobles a observar i a parlar amb la gent. I quan van arribar les primeres eleccions, sabeu per què vaig guanyar, contra pronòstic? Perquè la majoria de la gent va votar pel partit que sentia més pròxim. El país no va trobar-se un partit amb una certa ideologia, sinó que va ser el partit que va trobar-se un país amb una certa ideologia, fet que els meus rivals no van entendre llavors ni encara ara.

I així els ha anat. Fixeu-vos que quan ens donaven per morts, a mitjans dels anys 2000, érem el partit amb més diputats del Parlament. I com que som país, el pujolisme ha anat evolucionant amb el país. I aquí és on volia arribar.

Del Tribunal Constitucional a la independència. Passant pel Quebec és una radiografia del país del 2011, com l'any 1975 ho va ser Convergència. Ha quedat prou clar, ara?

stats