11/10/2021

Roba interior

1 min

Diuen a Catalunya Ràdio que un estudi —sempre hi ha un estudi— revela que les dones es posen, de mitjana, tres dies seguits la roba interior. En fi, si considerem roba interior tot allò que va a sota, els sostenidors també ho són. I els sostenidors conviuen amb la mestressa molt més de tres dies, segons com.

La roba interior és com l’ànima, deia la meva iaia, que sempre patia per si tenies un accident i te l’havien de veure els infermers. Ens hem passat anys de la vida anant sense conjuntar, perquè conjuntar era una cosa que reservaves per al dia que et pensaves que es podia produir un acoblament. Recordo que quan vaig veure l’almivarada i pelleringosa Armaggedon vaig quedar-me de pasta de moniato (Ei! Frase feta per a l’ARA) quan va aparèixer la protagonista desconjuntada conjuntadament. Ara, a les botigues de roba interior —tota uniformada— ja et venen els sostenidors i les cinc calcetes, perquè calculen que així va. Ara, anar conjuntat és fàcil.

Els autors de l’estudi prometen que, aviat, ens oferiran també l’estadística dels homes. M’agradarà llegir-la, perquè m’emociona l’ús de la roba interior de diversos éssers masculins que conec. Els calçotets perviuen en el temps. Molt més de tres dies. Tot sovint, contenen la carn d’olla del propietari fins i tot si hi ha forats o si la goma està donada. I tot sovint, i aquest és el moment que més adoro, jauen al terra de la cambra, després de l’ús setmanal, qui sap si mensual o trimestral, corrugats. Ah, sí, meravellosos calçotets en forma de brètzel...

Empar Moliner és escriptora
stats