17/01/2011

Un senyor periodista

1 min
Anglada, Brusselles

En un món periodístic on cada cop més ens reciten teletips que són il·lustrats amb imatges d'agència, ell ens explicava les notícies i nosaltres les enteníem. En un món on el corresponsal està obligat moltes vegades a explicar rucades i anècdotes de P-3, ell en 20 segons ens situava el tema -per complicat que fos-, hi entrava amb el fi bisturí de la saviesa i ens el servia. En el periodisme televisiu outlet , on el gran valor és ser jove i bufona, la seva figura emergia d'entre la mediocritat. Sap per què? Perquè per saber comunicar amb personalitat cal ser culte i tenir coses a dir.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

El senyor Martí Anglada, que últimament exercia de corresponsal de TV3 a Brussel·les, ha desaparegut de la nostra . Diuen que se'ns ha prejubilat, però no en sabem gaire més. Ha estat ell qui ho ha decidit? La casa l'ha animat a fer-ho? On és ara el senyor Martí Anglada? Què farà en el futur? Jo, si haig de ser-li sincer, ara mateix tinc més interès a saber les respostes a aquestes preguntes que conèixer l'última poca-soltada de Lady Gaga. Em temo, però, que falten dècimes de segon per tornar a ser assaltat per alguna notícia d'aquesta senyoreta (per cert, que no descansa mai?).

En un país que no va gens sobrat de talent, i encara menys en la professió aquesta d'explicar el que passa, ens calen molts Martís Angladas. No tinc Facebook i mai m'he apuntat a cap grup de suport, però ara mateix m'adhereixo a un club de fans de Martí Anglada a la xarxa que, incomprensiblement, només compta amb 434 seguidors.

stats