20/11/2012

Les turmes del conseller

2 min

Ara que torna a estar de moda que els homes duguin capell, el conseller de Turisme del Govern Balear, el senyor Carlos Delgado, ha considerat oportú aparèixer retratat amb els testicles d'un cérvol damunt del cap. Sembla un fotomuntatge però és verídic: el senyor Delgado se'n va anar de cacera, va abatre un cérvol i, per celebrar la gesta, va tallar els testicles de l'animal i se'ls va posar per diadema. A la imatge per a la posteritat el senyor Delgado hi surt amb les turmes visiblement col·locades damunt la closca i amb la cara empastifada de sang, rient obertament i fent el signe de la victòria.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Com que el senyor Delgado és conseller (i, abans, va ser batlle de Calvià), suposem que cal entendre aquesta imatge com un gest de servei públic. Segurament es tracta d'oferir una imatge positiva de Balears per tal d'atreure turistes, ni que siguin mosques. També és possible que ens estiguem escalfant el cap (no tant com el senyor Delgado, però) i que l'ús de testicles d'animals morts com a ornament del cap, amb la sang regalimant per la cara del caçador afortunat, no sigui més que un antic ritual de caça major: caldria preguntar-l'hi al rei Joan Carles, tot i que en el seu cas ja s'entén que els collons d'un elefant deuen ser més difícils de sostenir damunt de la testa, ni que sigui coronada. Es correria el risc de trencar-se un maluc, a causa de la pressió.

Escau encoratjar la resta de membres (mai més ben dit) de l'executiu balear a imitar el seu company de gabinet i passejar-se per tot arreu, actes oficials inclosos, amb les gònades d'algun animal gros damunt el cap. Així ells es divertiran i al mateix temps tothom podrà entendre de seguida quina casta de gent són.

stats