26/02/2021

Si us costa, no ho feu

2 min

Llegeixo a l’ARA que dimecres “es va produir una reunió entre JxCat, ERC, la CUP i els comuns” per fer un pacte, diguem-ne, antifeixista (anti-Vox) i que el PSC no hi va anar. “Des del grup de Salvador Illa repliquen que se'ls va convocar tard i malament, i ni tan sols els van precisar que es parlaria de Vox”.

En això de Vox, com en tantes altres coses, sembla que si no ets tu el que fas la festa, la festa ja no és guai. En fi, no cal que perdin temps retraient-se coses. De moment, Vox encara no ha fet res més esbojarrat que el que van fer els de Ciutadans en les glorioses èpoques de Rivera i Arrimadas. El discurs xenòfob el camuflaran, com ja feien els de Ciutadans amb els independentistes, de discurs econòmic i legalista. No es posaran a dir, a la cambra catalana, quines religions els cauen pitjor. El que diran, si de cas, és que hi ha practicants de tal religió que són delinqüents i terroristes. I si algú els desmenteix amb xifres ja hauran guanyat.

Els catalans hem suportat –com les morenes, en silenci– un discurs foteta, ple d’odi i calumniador repetit per una part important dels súbdits de Felip durant anys i anys. Som garrepes –això ho compartim amb algun altre col·lectiu, ves per on–, el nostre accent quan parlem en castellà fa ràbia i no som simpàtics (aquesta última part, per a mi, és un elogi). No oblidem, per cert, que a Albert Rivera els taxistes madrilenys el van insultar amb l’expressió “Catalán de mierda”. Que és un nom, per cert, que també li va posar un senyor del bonic poble de Corral de Calatrava, a Ciudad Real, al seu cavall de curses. D’aquesta manera, a les competicions, l’speaker podia dir, per a gaudi dels assistents, coses com: “En primer lugar, Catalán de Mierda”.

Amb això vull dir que Vox, per a mi, és com Ciutadans ampliant la base. Vox no té, com Ciutadans, el monocultiu dels independentistes. Em sembla bé aïllar Vox, però d’ells no n’espero gaires sorpreses. A més de la meitat de catalans ja ens han dit nazis, no sé si m’explico.

stats