CIUTAT
Balears 04/07/2013

La Policia Local podrà multar els amos de cans que lladrin massa fort

La nova ordenança de renou de l'Ajuntament de Palma preveu multes de fins a 300.000 euros

ARA Balears/EFE
1 min

PalmaLa nova Ordenança de renou i vibracions de Palma inclourà els cans com a font de renou contaminant. Segons ha informat el portaveu de l'equip de govern municipal, Julio Martínez, els ciutadans podran telefonar a la Policia Local perquè actuï si el ca d'un veí "lladra molt i molt fort", i prendran les mesures que corresponguin.

La nova ordenança també inclou sancions per altres molèsties sonores domèstiques, com els moviments de mobles, la ràdio, la televisió, els electrodomèstics, el bricolatge o els instruments musicals. A més, augmenta les multes per incomplir la normativa a un mínim de 600 euros -si es fan entre 1 i 6 decibels- i un màxim de 300.000 euros -si en són més de 15 i es reincideix-. Fins ara les sancions oscil·laven entre els 150 i els 600 euros.

Encara no se sap què podria passar amb el ca que sobrepassi els decibels permesos amb els seus lladrucs. El portaveu de l'Ajuntament de Palma, però, ha garantit que els agents sabran com actuar en aquest cas. La inclusió dels cans com a font de soroll contaminant en la nova Ordenança de renou i vibracions de Palma, que hauria d'entrar en vigor el mes de novembre, és resultat d'una al·legació ciutadana l'objectiu de la qual és adaptar la normativa als estàndards espanyols i europeus.

stats