Barceló creu que la fórmula del nou pacte pot ser "compartir la presidència del Govern"

El líder de MÉS insisteix en un govern a tres a les institucions i vol que Fina Santiago sigui a l'Executiu

MÉS insisteix a apostar per un govern tripartit a les institucions de les Illes, tant al Govern com a l'Ajuntament de Palma. A més, els ecosobiranistes ja proposen obertament una rotació dels càrrecs, no només a la batlia de Palma, sinó també a la presidència del Govern. "Potser compartir la presidència del Govern seria una solució”, ha dit el líder de MÉS en una entrevista aquest matí a IB3 Ràdio.

El candidat de MÉS al Govern ha analitzat la situació de les negociacions en el programa 'El Faristol' de la ràdio autonòmica tot dient que "s'han acabat els pactes hegemonitzats per un únic partit" i que "això s’ha de visualitzar també amb les presidències”. En aquest sentit, sobre l'argument del PSOE per presidir les diferents institucions perquè és la força d'esquerres més votada, Barceló ha considerat que "no és l'únic element a tenir en compte" i ha recordat que els socialistes "han perdut molts vots". "El Govern ha de ser fort i ha de visibilitzar la pluralitat de forces”, ha resumit el candidat ecosobiranista.

Per altra banda, ha incidit en la mateixa idea, la de compartir el càrrec, per a Cort, possibilitat que va ser ahir l'opció més votada a l'assemblea dels ecosobiranistes a Palma. Segon el líder de MÉS, "el PSOE no ha de quedar a l'oposició d'un govern d'esquerres a Palma". "Proposam un Ajuntament de Palma amb govern de tots i batlia compartida com en altres municipis", ha explicat.

Cal recordar que la segona opció per la qual més apostaren a l'assemblea de la formació fou, precisament, compartir la batlia amb Som Palma i amb el suport extern del PSOE. També fou la segona opció dels socialistes, que al seu consell polític deixaren clar que si el seu candidat José Hila no ha de governar quatre anys, prefereixen que Antoni Noguera sigui batle i quedar fora de l'equip de govern municipal abans que rotar-se la batlia. A més d'insistir en l'opció que menys agrada als socialistes, Barceló els anima a oblidar la que en primer terme preferirien: "El PSOE no ha de quedar a oposició del govern d'esquerres a Palma, però tampoc no ha d'entestar-se a mantenir la batlia quatre anys".

Fina Santiago, al Govern

Per altra banda, més enllà de la presidència del Govern i la batlia de Palma, Biel Barceló a la ràdio autonòmica també s'ha referit a la composició del futur executiu. "S’han de veure les persones preparades per dirigir les diferents àrees del Govern i els equips de feina més adequats", ha dit. En aquest sentit ha anat una passa més enllà assegurant que si entren al Govern, li "agradaria tenir Fina Santiago perquè hi aportàs la seva experiència i solvència”. "Al Govern hi ha d’haver membres de les distintes illes, i ha de ser paritari ", ha afegit finalment.

El + vist

El + comentat