País Valencià 05/12/2012

Acció Cultural del País Valencià considera la reforma educativa de Wert un atac a la identitat valenciana

L'entitat condemna la visió recentralitzadora de l'esborrany de la llei de millora de la qualitat educativa presentada ahir pel ministre d'Educació

Ara
1 min
Imatge d'arxiu de la manifestació del 25 d'abril a València. / SOLER / ACN

ValènciaContinuen sumant-se noves veus que critiquen l'avantprojecte de la llei de millora de la qualitat educativa (Lomce, en les sigles en castellà) presentada ahir pel ministre d'Educació, José Ignacio Wert, als consellers del ram de les comunitats autònomes. Acció Cultural del País Valencià (ACPV) també ha mostrat el seu rebuig a aquesta reforma perquè "representa una greu amenaça contra la identitat valenciana".

L'entitat denuncia que el text minva la presència del català a les aules i que "interfereix" en les competències autonòmiques en educació. Un fet que, en la seva opinió, expressa "una visió recentralitzadora de les relacions entre l'Estat i les autonomies". ACPV considera que el govern espanyol demostra amb aquest text que "avança en direcció contrària" al reconeixement de la "realitat plurilingüística i pluricultural de l'Estat".

En el comunicat fet públic aquesta tarda, ACPV assegura que si aquest avantprojecte tira endavant provocarà "que en tots els territoris de l'àmbit lingüístic de la llengua catalana es multipliqui el sentiment de discriminació".

L'entitat fa una crida a la societat valenciana "a pronunciar-se públicament a favor d'una rectificació" i anuncia que preparen conjuntament amb Òmnium Cultural i l'Obra Cultural Balear una resposta "a l'agressió espanyolitzadora i discriminatòria a la nostra llengua i cultura".

stats