País Valencià 18/10/2012

Fabra espera rebre 144 milions més dels pressupostos de l'Estat gràcies a les esmenes dels seus diputats

El president valencià diu que els comptes pel proper any "no tenen en compte ni el potencial ni la població" del País Valencià

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha dit en la sessió de control al govern celebrada aquest matí a les Corts Valencianes que els pressupostos generals de l'Estat per al 2013 "no li agraden" perquè "maltracten" el País Valencià. Per això, Fabra ha anunciat que els diputats populars valencians tractaran d'aconseguir 144 milions més mitjançant la presentació d'esmenes a uns comptes de l'Estat que "no li agraden".

Fabra ha contestat així a les preguntes del PSPV i d'Esquerra Unida que criticaven la "discriminació" que pateix el País Valencià, atès que els pressupostos del 2013 comporten una caiguda de la inversió del 35% respecte al 2012 i representen el 6'1% del total, quan la població valenciana és l'11%.

Durant la seva intervenció, el president valencià ha destacat que els comptes presentats pel govern espanyol "no tenen en compte el potencial ni la població" del País Valencià, de manera que aquesta situació ha de ser "corregida" mitjançant la presentació d'esmenes sobre totes les qüestions en què s'ha "maltractat" aquesta terra.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha dit que Fabra està "obligat" a "plantar cara" i "exigir una rectificació immediata" d'uns comptes que preveuen la inversió més baixa dels últims tretze anys per als valencians, mentre que la portaveu d'Esquerra Unida, Marga Sanz, ha lamentat el "silenci" davant unes xifres que "humilien" els valencians.

stats