Fabra confia a la presentadora Cristina Tárrega la defensa del seu 'Acord per la Comunitat Valenciana'

L'acte d'avui promogut pel president valencià no comptarà amb el suport de l'oposició i les universitats públiques. Els sindicats UGT i CCOO tampoc hi assistiran

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, presentarà aquesta tarda l'Acord de la societat civil per la Comunitat Valenciana que ell mateix ha impulsat i que pretén "transmetre a la resta de la societat i a l'exterior el que els valencians som capaços de fer", segons les paraules del mateix president.

Les persones encarregades de defensar aquest pacte social seran la coneguda presentadora valenciana Cristina Tárrega, el president de Ford España, José Manuel Machado; el professor investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), Javier Quesada Ibáñez; i el president de Creu Roja al país Valencià, Fernando del Rosario, segons ha informat avui la Generalitat Valenciana en un comunicat.

L'acte començarà a les 20.30 hores a l'edifici Veles e Vents del port de València i serà presentat per la periodista i presentadora Nuria Roca, que va iniciar la seva carrera al País Valencià "per més tard aconseguir reconeixements professionals a nivell nacional tant al món de la petita pantalla com al món editorial", explica la nota del govern valencià.

El cap del govern valencià va explicar ahir que aquest acord, que va anunciar en el seu missatge d'Any Nou i que arriba deu mesos després, és un "document asèptic, sense matisos polítics" i per això ha convidat a "totes les institucions, partits polítics i agents econòmics i socials" a signar-lo "en un marc de consens" i així demostrar a tothom que "podem sortir endavant [de la crisi] tots junts". La necessitat d'una millora del finançament i la posada en valor de la imatge del País Valencià seran alguns dels aspectes que tracta l'acord impulsat per Fabra.

Un acord, però, que neix sense el suport d'una bona part de la societat valenciana. I és que ja en són moltes les absències importants confirmades per a l'acte d'avui. Els partits de l'oposició no acudiran a la presentació de l'Acord per la Comunitat Valenciana de Fabra i tampoc els sindicats UGT i CCOO. Les cinc universitats públiques valencianes també han mostrat el seu desacord amb el text i en presentaran un alternatiu, tot i que el rector de la Universitat d'Alacant i president de la conferència de rectos valencians acudirà a l'acte en representació de la resta.